Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

SPARX: Το βιντεοπαιχνίδι που θεραπεύει την κατάθλιψη! (ΒΙΝΤΕΟ)



Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν βγει διάφορες έρευνες που αποδεικνύουν ότι τα video games βοηθούν στη θεραπεία της κατάθλιψης. Ερευνητές και δάσκαλοι του Πανεπιστημίου του Auckland, στη Νέα Ζηλανδία, αποφάσισαν να πάνε το θέμα ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας ένα ολόκληρο παιχνίδι για τη θεραπεία της κατάθλιψης στους νέους ανθρώπους.


Ο λόγος για το SPARX (Smart, Positive, Active, Realistic, X-factor thoughts), ένα 3D fantasy game, το οποίο μαθαίνει στους παίκτες να αντιμετωπίζουν συμπτώματα κατάθλιψης, μέσω διάφορων προκλήσεων και γρίφων.
Το καλύτερο; Σε έρευνα με δείγμα 187 εφήβους που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι το παιχνίδι είναι πιο αποτελεσματικό από παραδοσιακές μεθόδους θεραπείας της κατάθλιψης!

Το παιχνίδι που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Ν.Ζηλανδίας, αποτελεί μια επιτυχημένη πιλοτική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Dr.Karolina Stasiak, ως μέρος της διδακτορικής διατριβής της.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.