Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ποιοι είναι οι δύο τύποι φίλων που δεν βοηθούν την εξέλιξή σου;


Υπάρχουν κάποιοι φίλοι που, ενώ δεν φαίνονται κακοί, τελικά έχουν τον τρόπο τους να υπονομεύουν την εξέλιξή μας: Μας κάνουν να νιώθουμε είτε υποτιμημένοι είτε αλάνθαστοι – δύο εξίσου επικίνδυνες καταστάσεις. Αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά αν τους θέλεις στη ζωή σου – ή αν θα τους εξηγήσεις ότι δε σε αντιμετωπίζουν σωστά, ώστε να διορθώσουν τη συμπεριφορά τους. Δες δύο τέτοιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
Ο βιαστικός εξυπνάκιας

Είναι ο τύπος που, πριν προλάβεις να τελειώσεις τη φράση σου, την έχει τελειώσει εκείνος αντί για σένα. Μοιάζει σαν να ξέρει τι θέλεις να πεις, σαν να διαβάζει το μυαλό σου – οπότε εσύ είναι περιττό να μιλάς. Ίσως αυτό που θέλει να σου δείξει, συνειδητά ή ασυνείδητα, είναι ότι ξέρει τα πράγματα καλύτερα από σένα, αλλά και ότι είναι ταχύτερος στο να κρίνει καταστάσεις. Αποτέλεσμα; Σε εκνευρίζει και σε αποσυντονίζει, καταστρέφει τη συνομιλία σας και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν τελικά είσαι ικανός/ή να σκέπτεσαι, να κρίνεις και να επικοινωνείς με τους άλλους.

Ο αδιάφορος οπαδός

Είναι αυτός που σε υποστηρίζει σε ό,τι και αν κάνεις – είτε είναι σωστό είτε λάθος. Παρακολουθεί τη ζωή σου χωρίς όμως να εκφράζει αρνητικά σχόλια, όποτε χρειάζεται πραγματικά να το κάνει για να σε βοηθήσει να διορθώσεις λάθη. Ακόμα και όταν αυτοκαταστρέφεσαι ή παραπαίεις κάνοντας απερισκεψίες, σε βρίσκει μια χαρά. Είναι πάντα δίπλα σου, χωρίς ποτέ να φέρνει την κουβέντα σε επίμαχα θέματα που αφορούν σφάλματα του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς σου. Δε σε ταρακουνάει, όταν πραγματικά το χρειάζεσαι. Όμως σωστός φίλος δεν είναι αυτός που απλώς σέβεται τις επιλογές σου, αλλά εκείνος που δεν διστάζει να διαφωνήσει μαζί σου, αν χρειαστεί.

bimag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.
Εισέρχεστε & εξέρχεστε με δική σας ευθύνη :)