Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΟΑΕΔ Ανοικτό να δοθεί παράταση στην Κοινωφελή Εργασία


Ανοικτό άφησε η ηγεσία του υπουργείου εργασίας το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στα προηγούμενα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ και οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν πέρα του πενταμήνου να συνεχίζουν να εργάζονται στους φορείς που έχουν επιλεχθεί.


Αυτό προκύπτει από σχετική ενημέρωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ που συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο σήμερα Πέμπτη

Να σταματήσει η ανακύκλωση της ανεργίας, μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, ζήτησε η ΠΟΕ – ΟΤΑ, από το υπουργείο Εργασίας. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα ανάμεσα σε εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον υπουργό Εργασίας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και την αναπληρώτρια υπουργό, κα Ράνια Αντωνοπούλου, τονίστηκε ότι «τα κενά προσωπικού που υπάρχουν καλύπτονται με εργαζόμενους πεντάμηνων συμβάσεων ή με αναθέσεις έργου στον ιδιωτικό τομέα».

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν την παράταση του πεντάμηνου προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας για τους Δήμους. Διαφορετικά, υπογράμμισαν ότι τον Δεκέμβριο που λήγει το πρόγραμμα, πολλές υπηρεσίες θα μείνουν χωρίς προσωπικό, καθώς οι εργαζόμενοι – δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Απαντώντας, η κα Αντωνοπούλου ενημέρωσε τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ότι το επόμενο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, που ετοιμάζεται και θα αφορά έως 100.000 δικαιούχους – ανέργους, αναμένεται να έχει οκτάμηνη διάρκεια, δηλαδή μεγαλύτερη από το σημερινό. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα συνομιλήσει με τα αρμόδια υπουργεία αλλά και με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασης του υφιστάμενου προγράμματος.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατήγγειλαν επίσης ότι σε ορισμένους Δήμους, παρά τις σχετικές εγκυκλίους που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου, εξακολουθούν να παρατηρούνται φαινόμενα εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Η υπουργός τους πληροφόρησε ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι τροποποιήσεις   στο νομικό πλαίσιο που διέπει τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, με τις οποίες αποσαφηνίζονται πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α αναφέρθηκαν και στην καθυστέρηση που σημειώνεται στη διαδικασία απόδοσης των ενσήμων των απασχολούμενων στα Κοινωφελή Προγράμματα, με αποτέλεσμα να ολοκληρώνονται τα πεντάμηνα και τα ένσημα ακόμη να μην έχουν καταχωρηθεί Ο κ. Κατρούγκαλος υποσχέθηκε ότι σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ θα βρεθεί σύντομα λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.