Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Μα καλά η αγνή, παραδοσιακή ντοματούλα;


Σύμφωνα με την έρευνα του Dr. Marvin Childers, …όταν οι αναστολείς αυτοί συσσωρεύονται στο σώμα μόνοι, ή σε συνδυασμό με άλλους αναστολείς χολινεστεράσης (καφεΐνη ή παρασιτοκτόνα), το αποτέλεσμα είναι μυϊκοί σπασμοί, πόνος, φλεγμονή και ακαμψία. (3) Αν σταματήσει η κατανάλωση των τροφών αυτών τα συμπτώματα εξαφανίζονται σταδιακά σε ώρες ή ημέρες, αναλόγως με την ευαισθησία του εκάστοτε ασθενούς,της ποσότητας που καταναλώθηκε και του επιπέδου της φλεγμονής που προκλήθηκε. Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να πάρει μέχρι και 3 μήνες.


Από τη στιγμή που γνωρίζουμε ποια είναι τα συμπτώματα που σχετίζονται με την κατανάλωση των Σολανίδων, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με το οποίο συνδέονται είναι η αρθρίτιδα. Η αρθρίτιδα είναι μία από τις κοινότερες διαταραχές παγκοσμίως και μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες το διάστημα 2007-2009 υπήρχαν περισσότερες από 49 εκατομμύρια διαγνώσεις. (4,5,6) Η πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας είναι η οστεοαρθρίτιδα και επηρεάζει σχεδόν τους πάντες ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και εθνικότητας. (5, 7)


Η διατροφή φαίνεται ότι είναι από τους κυριότερους παράγοντες της αιτιοπαθολογίας της αρθρίτιδας όπως φάνηκε από την παρακολούθηση 1400 εθελοντών για μία 20ετία. Τα φυτά της οικογένειας των Σολανίδων ήταν από τις κυριότερες τροφές που βρέθηκε να επηρεάζουν (3).

Πρέπει να τονιστεί ότι τα τρόφιμα αυτά έχουν ορισμένες από τις εκπληκτικότερες αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Για το λόγο αυτό πρέπει οι περισσότεροι άνθρωποι να τις περιλαμβάνουν στο διατροφολόγιό τους. Αν παρόλα αυτά κάποια από αυτές τους ενοχλεί, τότε μπορεί εύκολα και με ειδική καθοδήγηση να τα αντικαταστήσει με κάποια άλλα που να μην περιέχουν σολανίνες και να έχουν εξίσου σημαντική αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράσ
η.

nutrilabs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.