Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ό,τι κι αν έχετε ακούσει το ευερέθιστο έντερο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ!


Η σπαστική κολίτιδα δεν είναι διαταραχή χωρίς αιτία. Αν και μπορεί να σας έχουν πει ότι “πρέπει να ηρεμήσετε” ή ότι “συμβαίνει σε ορισμένους ανθρώπους” δεν είναι αυτή η αιτία που ταλαιπωρείστε. Η σπαστική κολίτιδα έχει σαφή βιοχημική αιτιοπαθολογία.



Όχι Φάρμακα

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται προσπαθούν (συχνά χωρίς κανένα αποτέλεσμα όπως ίσως έχετε βιώσει) να αντιμετωπίσουν τον πόνο (δεν είναι η αιτία), τη φλεγμονή (δεν είναι η αιτία), τη διάρροια ή τη δυσκοιλιότητα (δεν είναι η αιτία), τα αέρια (δεν είναι η αιτία). Οι αιτίες όμως βρίσκονται στη βιοχημεία και τη φυσιολογία του εντέρου και είναι μπορεί μεταξύ άλλων να είναι:

 Βιομηχανική Διατροφή

Η σπαστική κολίτιδα είναι, σε ένα βασικό επίπεδο, αποτέλεσμα της πλήρους απομάκρυνσης από την προορισμένη για τον άνθρωπο διατροφή και τον τρόπο ζωής. Είναι αδιανόητο π.χ. να έχει προβλέψει η φύση τον απογαλακτισμό στην ηλικία των 4 ετών (η συγκέντρωση του ενζύμου λακτάση εκμηδενίζεται) και o άνθρωπος να συνεχίσει να καταναλώνει μία τροφή άχρηστη και φλεγμονώδη μέχρι να γεράσει (και πολλά άλλα για κρέας, δημητριακά, γευματικές συνήθειες, άγχος κλπ.). Φυσικά τα συντηρητικά τροφών, φυτοφάρμακα, βελτιωτικά εμφάνισης και γεύσης και γενετικά μεταλλαγμένες τροφές αποτελούν μέρος του προβλήματος.


Pancreas

Εξωκρινής παγκρεατική ανεπάρκεια

Το πάγκρεας εκλύει ένζυμα ειδικά για τη διάσπαση τροφών (πρωτεάσες για πρωτεΐνες, αμυλάσες για υδατάνθρακες, λιπάσες για λίπη). Το πάγκρεας – όντας πολύ ευαίσθητος αδένας (και ειδικά σε άτομα που ζουν στην πόλη) – φθίνει με την ηλικία και όσο λιγότερο λειτουργεί τόσο εμφανίζονται εντερικά προβλήματα. Μάλιστα, αν υπάρχει και οικογενειακό ιστορικό διαβήτη υπάρχει πολύ μεγαλύτερη συσχέτιση.


Μικροβιακή Χλωρίδα

Δυσβίωση

Η χρόνια χρήση αντιβίωσης, η συνεχής έκθεση σε ορμόνες του στρες, η γέννηση με καισαρική και η δυτική διατροφή έχουν καταστρεπτικές συνέπειες για τη χλωρίδα του εντέρου ή οποία είναι πολύ περισσότερο από ένα πολύτιμο κομμάτι μίας σωστής και ευεργετικής πέψης. Η χλωρίδα του εντέρου επιτελεί έναν τεράστιο εύρος βιοχημικών καθηκόντων από παραγωγή σεροτονίνης και νευροδιαβιβαστική ρύθμιση ως απορρόφηση βιταμινών και επούλωση του εντερικού επιθηλίου.

συνεχιζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.