Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

GP Άμπου Ντάμπι: O Hamilton στην pole


O Χάμιλτον πανηγύρισε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την pole position για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Ο Ρόσμπεργκ εκκινεί αύριο δίπλα του. Αναμένεται μεγάλη μάχη για τον τίτλο.

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ


Με ιδανικές συνθήκες άπνοια, θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς και θερμοκρασία οδοστρώματος στους 29 βαθμούς Κελσίου υποδέχτηκε σήμερα ομάδες και οδηγούς η Γιας Μαρίνα.

Στην πρωινή ωριαία περίοδο ελεύθερων δοκιμών ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε την έκπληξη σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο. Δεύτερος ήταν ο Φερστάπεν και 3ος ο Ράικονεν. Οι Ferrari έκαναν δυο προσομοιώσεις γρήγορου γύρου με την πάρα πολύ μαλακή γόμα ενώ ο Φερστάπεν και οι Mercedes από μια προσπάθεια.

Το ξεκίνημα των κατατακτήριων δοκιμών βρήκε όλες τις ομάδες να προσπαθούν για την πρόκριση στο Q2. Όλοι χρησιμοποίησαν εξ αρχής την πάρα πολύ μαλακή γόμα. Μόνο οι Williams στο Q1 και οι Red Bull στο Q2 έβαλαν την πολύ μαλακή γόμα. Εκτός Q2 έμειναν οι Κβίατ, Μάγκνουσεν, Νασρ, Οκόν, Σάινθ και Έρικσον. Μπορεί για Renault, Sauber, Manor αυτό να είναι μια συνηθισμένη κατάσταση όχι όμως και για τις Toro Rosso. Αντιμετώπισαν πρόβλημα στα φρένα και στους πίσω τροχούς που περιόρισε τη δυναμική τους σ’ αυτό τον αγώνα.
Από την άλλη ο Βερλάιν έφερε ακόμη μια φορά τη Manor στο Q2, στον πρώτο του μάλιστα αγώνα με F1 στη Γιας Μαρίνα.

Στο Q2 ο Χάμιλτον ήταν ο πρώτος που βγήκε και σημείωσε χρόνο 1:39.382 επίδοση 9 δέκατα καλύτερα απ’ αυτή της περσινής pole. Από τη δεκάδα αποκλείστηκαν οι Μπότας, Μπάτον, Γκουτιέρεζ, Γκροζάν, Πάλμερ και Βερλάιν. Στη Red Bull πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο τους με την πολύ μαλακή γόμα (κόκκινο χρώμα) και μ’ αυτή θα εκκινήσουν αύριο στον αγώνα. Αυτό τους δίνει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα. Μένει να δούμε αν θα μπορέσουν να το εκμεταλλευτούν.

ricciardo-abudhabi16-a640


Το ξεκίνημα του Q3 βρήκε τους εννιά από τους δέκα οδηγούς να κάνουν την πρώτη τους προσπάθεια σε σύνολο δυο. Ο Μάσα περιορίστηκε σε μια μόνο προσπάθεια. Ο Χάμιλτον ήταν ταχύτερος όλων με 1:39.013 χρόνο που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να χτυπήσει. Ο Ρόσμπεργκ ήταν 3.5 δέκατα πιο αργός. Στη δεύτερη προσπάθεια ο Χάμιλτον έσπασε το 1:39 κατεβάζοντας στο 1:38.755. Ο Ρόσμπεργκ παρέμεινε 3 δέκατα πιο αργός βελτιώνοντας αντίστοιχα την προσπάθειά του ενώ οι Ρικιάρντο και Ράικονεν ήταν πίσω τους με διαφορά 8 δέκατα από το Χάμιλτον και 15 χιλιοστά ανάμεσά τους. Στην τρίτη σειρά της κατάταξης βρέθηκαν ο Φέτελ και ο Φερστάπεν. Πίσω τους οι Force India και οι Αλόνσο Μάσα συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί αύριο στις 15:00 ώρα Ελλάδος (σ.σ: απευθείας ΕΡΤ, ΟΤΕ). Αν ο Ρόσμπεργκ βρίσκεται στο βάθρο είναι πρωταθλητής. Ο Χάμιλτον για να ελπίζει πρέπει οπωσδήποτε να είναι στο βάθρο και να απουσιάζει απ’ αυτό ο Ρόσμπεργκ.

Συνολικά η κατάταξη ήταν:

AbuDhabi16-POLE-TIMES-A640

Lemmy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.