Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Κλιματιστικό αυτοκινήτου: Από τι σας προστατεύει (Εκτός από τη ζέστη)


Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού επιβάλλουν τη χρήση του κλιματιστικού στο αυτοκίνητο.

Είναι σκόπιμο όμως να μην το χρησιμοποιούμε μόνο όταν θέλουμε δροσιστούμε το καλοκαίρι ή να ζεσταθούμε τον χειμώνα.

Επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Ανόβερου μελέτησαν την ποιότητα του εσωτερικού αέρα τριών αυτοκινήτων, ηλικίας από 5 έως 10 ετών, τα οποία διέθεταν κλιματιστικό.

Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν κλιματιστικό η ποιότητα του αέρα εμφάνιζε εντυπωσιακή βελτίωση κατά 80-89%.

Αυτό συμβαίνει γιατί, σύμφωνα με τους Γερμανούς επιστήμονες, το κλιματιστικό του αυτοκινήτου «σκοτώνει» περίπου το 80% των μικροβίων, των σπόρων μυκήτων και των σωματιδίων που εισέρχονται στο όχημα.

Προσφέρει έτσι προστασία σε ανθρώπους που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητα στα οποία γινόταν συστηματικός καθαρισμός των φίλτρων του αέρα.

Για τον λόγο αυτό, συνιστούν στους ιδιοκτήτες να ελέγχουν το σύστημα κλιματισμού τους μόλις καταλάβουν ότι αυτό αναδίδει περίεργη μυρωδιά.
Πηγή: onmed.gr
http://www.topontiki.gr/article/233848/klimatistiko-aytokinitoy-apo-ti-sas-prostateyei-ektos-apo-ti-zesti

2 σχόλια:

  1. συζηταγα με εναν που εβαζε πλακακια , 60τοσο χρονων φαινοτανε .
    κυκλοφορει με μηχανακι χειμονα καλοκαιρι , και μου ανεφερε μια εμπειρια του απο τα 70ς , τοτε που τα αυτοκινητα ειχαν μονο καλοριφερ .
    μου ειπε δηλαδη , οτι οταν ειχε παρει αυτοκινητο , συνεχως αρρωστενε (κρυωματα) και αυτο γιατι εκτιθοτανε σε εντονες εναλαγες θερμοκρασιων σε συντομα χρονικα διαστηματα με αποτελεσμα κρυωματα.
    ετσι το παρατησε το αυτοκινητο και κυκοφορει με το μηχανακι χειμωνα-καλοκαιρι .

    τωρα τα σεναρια περι αυτοκινητου-θερμοκιτηδας μου προκαλουν αηδια , γιατι εχουμε καταντησει εκτος απο καταστροφικα πλασματα του περιβαλοντος , και ανικανοποιητα παρανοικα πλασματα χωρις τις φυσικες αμυνες που μας οδηγησαν στο να υπαρχουμε ως το σημερα .


    στην χριστιανικη κολαση λεει , οι ανθρωποι ειναι μεσα σε καζανια γεματα με πισσα που ειναι τοποθετημενα πανω απο φωτιες .
    στον ανθρωπινο παραδεισο του σημερα , ο ανθρωπος κυκλοφορει πανω σε πισσα , μεσα σε καζανια ( μηχανες εσωτερικης καυσεως ) που παιρνουν κινηση απο αναφλεξη .
    δαμασαμε την κολαση ή την υλοποιησαμε ;

    δεν ειναι γαμάτα αυτα τα οξυμωρα ;

    -ιεραμαρτωλος λιθοβολος-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από θαύμα ζούμε στην πολύ "όμορφη" επίγεια κόλαση που φτιάξαμε.

      Διαγραφή

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.