Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Σχεδόν το ήμισυ του κόσμου είναι στα social media - Το παρον και το μελλον ειναι εκει - αποκαλυπτικη ερευνα του Hootsuite


Μέχρι σήμερα υπάρχουν καταγεγραμμένα πάνω από 3 δισεκατομμύρια άτομα που έχουν λογαριασμό στα social media σε όλο τον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού ξοδεύει ένα μέρος της ζωής του για να ενημέρωσει την κατάσταση του ή να πει τα νέα του.


Μια νέα έκθεση που συντάχθηκε από την Hootsuite και το We are Social, διαπίστωσε ότι υπάρχουν 3.028 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ένα πραγματικά μεγάλος αριθμός, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο πληθυσμός της Γης υπολογίζεται σε 7.524 εκατομμύρια ανθρώπους.





Με λίγα λόγια, περίπου το 40 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί τα social media, και μόνο ένα μικρό μέρος των εκτιμώμενων 3.819 δισεκατομμυρίων ατόμων με πρόσβαση στο Internet σε όλο τον κόσμο δεν έχουν τουλάχιστον ένα κοινωνικό προφίλ. Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της βάσης, με 2.780 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες.Ο αριθμός των χρηστών είναι τεράστιος, και σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η οποία προήλθε από ένα ευρύ φάσμα διεθνών πηγών και των κοινωνικών πλατφόρμες τους, θα συνεχίσει να αυξάνεται. Υπήρξε μία 4% άνοδος των συνολικών παγκόσμιων χρηστών (που ισοδυναμεί με 121 εκατομμύρια άτομα) από τον Απρίλιο μέχρι τώρα. Αυτό είναι περίπου….. ένα εκατομμύριο νέοι χρήστες την ημέρα.

Το Facebook, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι ο βασιλιάς στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, με περίπου 2.047 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα (MAU), ενώ οι άλλες εταιρείες του, WhatsApp και Messenger, κατέχουν την τρίτη και τέταρτη θέση, αντίστοιχα. Το Instagram παρακολουθεί στενά πιο πίσω στην 7η θέση, με περίπου 700 εκατομμύρια MAU. Μπορείτε να δείτε το πλήρες κείμενο της έκθεσης εδώ https://www.slideshare.net/wearesocialsg/global-digital-statshot-q3-2017 , για ακόμη πιο πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το παγκόσμιο κοινωνικό τοπίο των μέσων ενημέρωσης.

Έτσι την επόμενη φορά που θα βρεθείτε να σπαταλάτε το χρόνο σας στο Facebook ή στο Twitter, μην αισθανθείτε άσχημα – δεν είστε οι μόνοι. Το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού δαπανά την ζωή του ρολάροντας τις ζωές των άλλων.

https://secnews.gr/160022/almost-half-world-are-on-social-media/
ΠΡΕΖΑ TV
8-8-2017

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.