Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Η ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΙ ΤΟΝ "ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ"…


Θα αγοράζεις κάτι και θα πληρώνεις με μια selfie!

Τους ρυθμούς, όχι μόνο της σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά και της… μόδας αποφάσισε να ακολουθήσει ένας από τους παγκόσμιους κολοσσούς χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.


Η Visa ανακοίνωσε ότι οι επόμενες κάρτες της θα ενσωματώνουν μια σειρά από βιομετρικά συστήματα αναγνώρισης του κατόχου τους, σε μια προσπάθεια να διευκολύνεται η χρήση τους, αλλά και να αυξάνεται η ασφάλειά τους. Έτσι, όταν οι κάτοχοι των νέων καρτών της Visa θα πηγαίνουν στο ταμείο, αντί να πληκτρολογούν κωδικούς, θα στέλνουν στην υπηρεσία μια… selfie.

Εκτός από τις φωτογραφίες τους θα μπορούν να στέλνουν και ένα ηχογραφημένο μήνυμα για να γίνεται αναγνώριση της φωνής τους, ενώ θα υπάρχει ακόμη και δυνατότητα αποστολής δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όλα αυτά θα γίνονται μέσω ειδικής εφαρμογής, που θα διαθέτουν οι κάτοχοι στα κινητά τους τηλέφωνα. Η εταιρεία, μάλιστα, υποστηρίζει ότι η διαδικασία δεν θα είναι καθόλου χρονοβόρα. Για την ακρίβεια θα διαρκεί –από την αποστολή δεδομένων από τον κάτοχο της κάρτας ως την απαραίτητη έγκριση από την τράπεζα– μόλις λίγα δευτερόλεπτα». (Βήμα, Science, Προς το αύριο, 29-10-2017)

Οι σκλάβοι του σήμερα φτιάχνουν τις νέες αλυσίδες μόνοι τους, ζητωκραυγάζουν από χαρά που θα τις φορέσουν πρώτοι, τρέχουν αλαφιασμένοι να καταλάβουν μια «προνομιούχο» θέση στην ουρά για να τις δοκιμάσουν πρώτοι, περήφανοι που πρόλαβαν τους υπόλοιπους, ενδοτικοί σε κάθε δέλεαρ, πρόθυμοι πάντα να προσφέρουν «κάτι» παραπάνω για να μην καθυστερήσουν, να μην χάσουν τους ρυθμούς της σύγχρονης τεχνολογίας, «αλλά και της μόδας».


Την ίδια στιγμή που κάποιοι «ανόητοι», προφανώς «φανατικοί» προτιμούν ακόμα και να βασανιστούν για να μην προσφέρουν στον «Μεγάλο Αδελφό», που απαιτεί εκ νέου ακόμα και στοιχεία που κατέχει, η εθελοδουλεία γιγαντώνεται, αλλά και γιγαντώνει την εξουσία.

Όλα θα γίνονται ακόμη πιο εύκολα, και πιο γρήγορα, η εξυπηρέτηση δεδομένη, φθάνει να ακολουθείς την …μόδα, να θαυμάζεις απεριόριστα τις εξελίξεις των νέων τεχνολογιών, τις νέες εφαρμογές, που θα αντικατασταθούν από ακόμα πιο «νέες» και πιο καινοτόμες, και πιο ευφάνταστες, φθάνει να μην σκέφτεται κάποιος παραπάνω απ’ ό,τι πρέπει…
Φθάνει να θελήσεις να παραδοθείς ολοκληρωτικά και να το θεωρείς αυτονόητο καθήκον…


Δημοσιεύθηκε από Λ_Μ


anarchypress



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.