Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Το κράτος επιτίθεται στις πλατείες για όλους τους λόγους, εκτός από αυτόν της δημόσιας υγείας


Η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα. Η κυβέρνηση με μια σειρά από άκυρα και αυτοαναιρούμενα μέτρα δείχνει να τα έχει χαμένα σχετικά με την διαχείριση του κορωναϊού. Ο Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει εθιστεί στα διαγγέλματα, στα οποία δεν λέει απολύτως τίποτα και το μόνο που κάνουν είναι να του χαλάνε για πολύ λίγο τις διακοπές. Το τελευταίο διάγγελμα του Σεπτέμβρη μάλιστα, μπορεί να συνοψιστεί σε τρεις φράσεις: Τα έχουμε κάνει σκατά, δεν έχω να σας πληρώνω γιατί τα λεφτά τα δίνω σε άλλους, φοράτε μάσκα.

Την ίδια στιγμή που το κράτος κλείνει τα περίπτερα στις 12:00, γιατί όπως είπε και ο επιδημιολόγος Σύψας, το αλκοόλ φέρνει χαλάρωση και τους ανθρώπους πιο κοντά και αυτό είναι επικίνδυνο, κυνηγώντας τους νέους από τις πλατείες, αφήνει τον κόσμο να στριμώχνεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις εκκλησίες, στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία. 

Σαφώς και οι αστυνομικές επιχειρήσεις στις πλατείες δεν γίνονται για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, αφού οι κυβερνώντες τόσο καιρό από την έναρξη της λεγόμενης πανδημίας την έχουν γραμμένη στα παλιά τους τα παπούτσια, αλλά γιατί με αυτό τον τρόπο κτυπούν ο,τιδήποτε μη ελεγχόμενο εν τη γενέσει του. Μπορεί οι νέοι να συγκεντρώνονται στις πλατείες για να πιουν μπύρες και να ακούσουν μουσική, αλλά γνωρίζουν ότι αυτή η πρακτική είναι τελείως έξω από τα πρότυπα διασκέδασης και επικοινωνίας που επικρατούν, αμφισβητώντας στην πράξη τα μέτρα του κράτους και προβάλλοντας μια ιδιότυπη ανυπακοή. Το κράτος, λοιπόν, γνωρίζει ότι εάν αυτή η πρακτική γίνει συνήθεια, μπορεί να εξελιχθεί σε περαιτέρω αμφισβήτηση, με πιθανές ανεξέλεγκτες αντιδράσεις, γι’ αυτό και κόπτεται τόσο για τον έλεγχο των πλατειών.

Ε.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.