Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Το αντιστασιακό πνεύμα του Έλληνα

 

"Ένα από τα θλιβερότερα μαθήματα της Ιστορίας είναι τούτο: Αν έχουμε εξαπατηθεί για ικανό χρονικό διάστημα, έχουμε μετά την τάση να απορρίπτουμε κάθε στοιχείο, που επιβεβαιώνει ότι εξαπατηθήκαμε. Δεν μας ενδιαφέρει πια, να βρούμε την αλήθεια. Η απάτη μάς έχει καταλάβει εξ ολοκλήρου. Είναι πολύ οδυνηρό να παραδεχτούμε ότι μάς έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Από τη στιγμή που δίνουμε στον τσαρλατάνο τη δύναμη μας, είναι πάρα πολύ δύσκολο να την πάρουμε πίσω".  Carl Sagan, the Demon-Haunted World

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Εργαστηρίου Ανθρωπογεωγραφίας και Συγκρουσιακών Φαινομένων, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την αναρχική εφημερίδα Διαδρομή Ελευθερίας, άνω του 40% των πολιτών είναι αποφασισμένοι να απειθαρχήσουν συνειδητά στην απόφαση της κυβέρνησης να κάνει προαιρετική τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Οι συνεργάτες του εργαστηρίου μας, διασκορπισμένοι σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και του λεκανοπεδίου, συνέλεξαν γνώμες από περαστικούς και τα αποτελέσματα ήταν τέτοια, που κατέπληξαν ακόμη και την κατά γενική ομολογία έμπειρη επιστημονική ομάδα μας.

Όπως θα έχετε και εσείς διαπιστώσει με εθνική υπερηφάνεια, το κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτο από αντιστασιακούς και αντιστασιακές, που εξακολουθούν να φορούν μονή, συχνά και διπλή μάσκα στους 40 βαθμούς υπό σκιάν και περπατούν βιαστικά προσπαθώντας να αποφύγουν κάθε μορφή ζωής σε ακτίνα 2 μέτρων σύμφωνα με τον Κανονισμό, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που χωρίς δισταγμούς υπερβαίνουν και αυτά τα όρια παραμένοντας στα 5 ή και στα 10 μέτρα μακρύτερα, απειλώντας με μηνύσεις όσους τους πλησιάσουν.

Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να φέρουν κάποιοι και μπουκάλες οξυγόνου-ηλίου (που προορίζονται κυρίως για τους δύτες) με σκοπό να ελαχιστοποιηθεί κάθε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους (96%) πρόκειται για εμβολιασμένους συμπολίτες μας, που όμως δηλώνουν μεγάλη δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση για τη χαλάρωση των μέτρων το καλοκαίρι.

«Χωρίς τη μάσκα νιώθω γυμνή στην πλατεία συντάγματος», απάντησε με παρρησία νεαρή φοιτήτρια σε ερώτηση συνεργάτη μας. «Τί να τον κάνουμε τον καθαρό αέρα όταν είναι γεμάτος αόρατους μικροοργανισμούς. Θα πεθάνουμε όλοι», απάντησε 89χρονος κύριος, ο οποίος κατέβαινε στην Ερμού για ψώνια. «Είναι το νέο λάιφστάιλ», ήταν η απάντηση νεαρού ινφλούενσερ με χιλιάδες οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Το να κρύβεις το πρόσωπό σου από τους άλλους είναι πολύ ουάου!».

Ιδιαίτερα αγανακτισμένες είναι πολλές κυρίες, που είχαν ήδη παραγγείλει την καλοκαιρινή κολεξιόν από μάσκες και παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση απροειδοποίητα κατήργησε το σοφό αυτό μέτρο. «Τουλάχιστον μάς μένουν οι εσωτερικοί χώροι για να δειχτούμε λίγο και να απολαύσουμε τα προνόμια μας», τόνισε μια κομψή 60χρονη κυρία, που εργάζεται σε υπουργείο.

Στη μεγάλη τους πλειοψηφία εκφράζονται με τα χειρότερα λόγια για τους «ξεμάσκωτους», που σίγουρα είναι ψεκασμένοι και δεν θέλουν να κάνουν εμβόλια· ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το 60% είναι αποφασισμένο να συνεχίσει το bullying προκειμένου να αποκτήσουν κι αυτοί το Διαβατήριο Εμβολιασμού. Πολλοί, κυρίως ηλικιωμένοι, δηλώνουν έτοιμοι να καταψηφίσουν την κυβέρνηση, αν δεν θεσμοθετήσει αμέσως βαριές ποινές για τους «αρνητές», που να ξεκινούν από την απόλυση και να φτάνουν ως την εξορία στη Σπιναλόγκα.

Ενδιαφέρον, επίσης, εύρημα είναι ότι κάποιοι δεν είναι κυριευμένοι από τον αρχέγονο φόβο του θανάτου σύμφωνα με την μέινστρημ ανάλυση, αλλά ιδιαίτερα γοητευμένοι από τις κρατικές ασκήσεις περιορισμού και πειθαρχίας του πληθυσμού που «οφείλουν να εξελιχθούν σε ασκήσεις αυτοπεριορισμού, αντανακλώντας την εσωτερική πνευματικότητα της εποχής», σύμφωνα με ψαγμένη 35χρονη μακροχρόνια άνεργη που ασχολείται μια δεκαετία με τη γιόγκα.

Το πολιτικό φάσμα των ανώνυμων «ηρώων» είναι ιδιαίτερα πλατύ ξεκινώντας από την άκρα δεξιά και φθάνοντας ως την άκρα αριστερά και την αναρχία, θυμίζοντας λίγο το ΕΑΜ. Ανησυχητικά χαμηλά ποσοστά μασκοφορεμένων καταγράφονται στο μικρό, αλλά υπαρκτό χώρο των Φιλελεύθερων, που αποστρέφεται παραδοσιακά τον κρατικό πατερναλισμό, έτσι, από άποψη. Αντιθέτως, ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η μάσκα στους κλασικούς τύπους «σιχαίνομαι την πολιτική, θα προτιμούσα να κυβερνούν από κοινού οι Ένοπλες Δυνάμεις με την Αστυνομία απ’ ευθείας».

Αντίστοιχα, πλειοδοτούν στις κρατικές απαγορεύσεις και σπάνε στην πράξη με ανταρτοπόλεμο το κυβερνητικό χαλάρωμα των μέτρων οι οπαδοί της αριστεράς, του ΚΚΕ και θεός φυλάξει (!) πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι αναρχικοί. Και αν για τους αριστερούς φαίνεται πολύ λογική η λατρεία του Κράτους, που εισβάλλει ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα, κάνει αθρόους διορισμούς στους «δικούς μας» (και τη ζωή ποδήλατο στους αντιφρονούντες), πως να εξηγηθεί η λατρεία των περιορισμών στους τελευταίους;

Την εξήγηση την έδωσε νεαρός αναρχοκομμουνιστής, που ζει και αγωνίζεται στα Εξάρχεια: «Σηκώνομαι κάθε μέρα τα ξημερώματα, φορώ μαύρα ρούχα και μάσκα, το κράνος στο ένα χέρι και τα κλειδιά στο άλλο και περιμένω να πάει 5.01 να λήξει η απαγόρευση. Κάνω ένα γύρο το τετράγωνο και μετά ξαναπέφτω για ύπνο ως το μεσημέρι. Η επανάσταση χρειάζεται σιδερένια στρατιωτική πειθαρχία. Πως αύριο θα με εμπιστευτούν οι διοικητές μου για να οργανώσω νυχτερινή αντάρτικη επίθεση σε καπιταλιστικούς στόχους;».

Η έρευνα αυτή, όπως μαθαίνουμε, έφερε προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο, που δηλώνει την απογοήτευση του για το ότι τελικά δεν θα εισπράξει ψήφους από τη χαλάρωση των μέτρων, όπως προέβλεπαν οι φωστήρες, που μάζεψε ο Κυριάκος από το ΠΑΣΟΚ. Μαθαίνουμε, επίσης, πως στην απόφαση χαλάρωσης έπαιξε ρόλο και η εισήγηση της Επιτροπής Στυλιστών Δημόσιας Υγείας με επικεφαλής την πασίγνωστη Ματίνα Παγώνη, η οποία έκρινε ως απαράδεκτο το θέαμα «να κυκλοφορούν πολλοί με αυτά τα βρώμικα κουρέλια απροσδιορίστου χρώματος κατεβασμένα ως το πηγούνι. Από το να μας κάνουν ρεζίλι διεθνώς καλύτερα να τις πετάξουν.»

Έτσι, η κυβέρνηση προτίθεται να ακυρώσει τις εξαγγελθείσες προσλήψεις 15.000 αστυνομικών με αρμοδιότητα να κατεβάζουν τις μάσκες από τα πρόσωπα των ελλήνων και μεταναστών αντιστασιακών και να επαναφέρει την υποχρεωτικότητα του μέτρου εν όψει και της τρομαχτικής μετάλλαξης Δ, που σύμφωνα με πληροφορίες από celebrities της Λοιμωξιολογίας θα έχει συνδυασμένα χαρακτηριστικά καρκίνου, σύφιλης και καρδιακής προσβολής και θνησιμότητα άνω του 97% στους ανεμβολίαστους… Τουλάχιστον…

Λ.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.