Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Οι "αναρχοκομμουνιστές" και το πνεύμα του καπετάν Φώτη Κουβέλη


Παράπλευρη απώλεια (Collateral) της εισβολής του νεοκρατισμού/νεοκορπορατισμού στον "σύγχρονο βίο" θεωρούν πολλοί ότι είναι ο ιστορικός εξευτελισμός, που πραγματοποιήθηκε στο όνομα του αναρχοκομμουνισμού στον ελλαδικό χώρο και στο εξωτερικό.

Εκτιμάται μάλιστα ως αντίστοιχος σε κλίμακα με εκείνον της Β´ Διεθνούς, που στήριξε ή ανέχτηκε τον Α´ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μ’ άλλα λόγια για να παραφράσουμε τον Καβάφη, λέγεται ότι "εξευτελίστηκαν πλήρως, μια πολιτική ροπή τους λίαν σιχαμένη και περιφρονημένη (έμφυτη μολοντούτο) υπήρξεν η αιτία". Εμείς πάντως θεωρούμε ότι εξευτελισμός υφίσταται όταν κάποιος εκπίπτει από τις θέσεις του και όχι όταν τις αποκαλύπτει με κάθε περηφάνεια.

Ο λόγος γίνεται, γιατί δεν προσχώρησαν απλά απρόθυμα στην κυρίαρχη γνώμη περί υγειονομικών φρονημάτων, δικτατορικών αρμοδιοτήτων και ολοκληρωτικού ελέγχου κρατώντας μια πισινή, όπως αρκετοί φιλελεύθεροι. Οι δύσμοιροι έπεσαν με τα μούτρα στο νέο Μεγάλο Αφήγημα, που τους σέρβιραν οι πολυεθνικές του φαρμάκου, οι κυβερνήσεις και ο Μπιλ Γκέιτς ο Φιλάνθρωπος, στρατεύτηκαν (δωρεάν), έδωσαν αιματηρές μάχες στα σόσιαλ μήντια με "ψέκες", βάπτισαν τους πάντες φασίστες, διαγωνίζονταν για το ποιος τους την έχει μεγαλύτερη (την κοινωνική ευθύνη), επιδείκνυαν με καμάρι τα ψηφιακά υγειονομικά πασαπόρτια τους, τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας σαν προσκοπάκια και τραμπούκιζαν κάθε αποκλίνουσα συμπεριφορά.

Και τώρα; Το κυρίαρχο υγειονομικό αφήγημα κατέρρευσε προ πολλού και η μια μετά την άλλη, οι χώρες έχουν αρχίσει και αίρουν τα μέτρα. Ολόκληρος Καναδάς και ΗΠΑ σείονται από τις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. (Παρεμπιπτόντως ο καναδός πρωθυπουργός αγνοείται…) Οι θλιβερές μπουρδίτσες τους για "διορισμούς στην υγεία", μαζικούς εμβολιασμούς και κάτι άλλα που δεν μπορούμε να θυμηθούμε, κρέμονται ακόμα στο διαδίκτυο σαν τα κουρέλια.

Οι γραπτές παρεμβάσεις τους είναι σαν αποσπάσματα από ομιλίες του Φώτη Κουβέλη στη Βουλή, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα πως ο Φώτης Κουβέλης ως φυσική παρουσία, αυτός ο ανυπέρβλητος ηγέτης της αενάως φιλολογούσης αριστεράς, θα τους περιφρονούσε. Γιατί κάποιος να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη θλιβερή πραμάτεια τους, όταν μπορεί να τη βρει –και πιο φτηνή– στα πολυκαταστήματα του ΣΥΡΙΖΑ και του Κιναλ-Πασοκ; Λέμε τώρα…

Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.