Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Η εξουσία φυλακίζει την ζωή, η αναρχία την απελευθερώνει


Η αναρχία δεν είναι τέκνο του διαφωτισμού, αφού η ιδέα και η πρακτική της συνόδευε και συνοδεύει τους ανθρώπους, συλλογικά και ατομικά, από την απαρχή τους.

Η αμφισβήτηση και ο πόλεμος ενάντια σε κάθε εξουσία, η εξέλιξη των απελευθερωτικών ιδεών και η μη σύνταξη με οποιοδήποτε εξουσιαστικό σχεδιασμό είναι μερικά από τα δεδομένα που την περιέχουν. Η σύνταξη της αναρχίας με μια μόνο πλευρά της επιστήμης, η οποία είναι πλήρως ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη από την εξουσία με σκοπό την επίτευξη πολιτικών σχεδιασμών, δεν μπορεί να υφίσταται. 

Η σύνταξη, λοιπόν, με την πλευρά της επιστήμης, που ισχυρίζεται μια σειρά από ψέματα, όπως την δημιουργία τείχους ανοσίας ειδικά με την συγκεκριμένη τεχνολογία εμβολίων, την ανωτερότητα της ανοσίας των εμβολίων έναντι της φυσικής, τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι και η οποία γνωμοδοτεί και υπερθεματίζει τα κατασταλτικά μέτρα και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, είναι βαθιά εξουσιαστική συνεργασία, με σκοπούς καθόλου υγειονομικούς αλλά αμιγώς εξουσιαστικούς και κοινωνικούς. 

Όσοι και όσες, στο όνομα της αναρχίας, σιωπούν ή και στηρίζουν τα ολοκληρωτικά υγειονομικά μέτρα των κρατών, με την δικαιολογία ότι η αναρχία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ζωή, δεν συντάσσονται απλά και μόνο με την εξουσία, αλλά επιθυμούν να την συσχετίσουν με την ίδια την ζωή. Αν στο μυαλό των κατ’ επίφαση "αντιεξουσιαστών", ο υγειονομικός ολοκληρωτισμός που επιβάλλεται από την εξουσία, είναι ζωή, τότε οι ίδιοι συντάσσονται και προστατεύουν την εξουσία, που στο μυαλό τους υπερασπίζεται την ζωή. Η αναρχία είναι ζωή, μια ζωή που, ο δρόμος της ως το θάνατο, μάχεται την εξουσία, απ’ όπου και αν προέρχεται.

Ε.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.