Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Η τέχνη της προσαρμογής

Η σημασία των αλλαγών και προσαρμογών, ώστε να μην αλλάξει τίποτα στην ουσία του συστήματος, είναι αυτονόητα μεγάλη και ο σχεδιασμός τους είναι ιδιαίτερη τέχνη στο χώρο της πολιτικής. Μάς το δίδαξε, εκτός όλων των άλλων, ο αριστοκράτης πρωθυπουργός της Βρετανίας Charles Grey (σύμφωνα με ανέκδοτες πηγές το τσάι earl grey οφείλεται σε κάποια ατυχή ανάμειξη περγαμόντου και φύλλων μαύρου τσαγιού από τον Grey) με τον περίφημο μεταρρυθμιστικό νόμο του 1832 για τη διεύρυνση του εκλογικού δικαιώματος, που έφτασε αργότερα ως το καθολικό δικαίωμα ψήφου στους άνω των 18. Όχι μόνο ο Grey διαμόρφωσε το σημερινό αντιπροσωπευτικό σύστημα της Βρετανίας, αλλά σ’ αυτόν οφείλονται και τα κατοπινά συστήματα των άλλων χωρών, που αντέγραψαν το βρετανικό.

Μετά από δύο βασανιστικά χρόνια καταναγκαστικών εγκλεισμών, τρόμου, υποχρέωσης επίδειξης υγειονομικού πάσου ακόμα και για τις πιο καθημερινές δραστηριότητες, αναγκαστικών εμβολιασμών κάθε τρεις και λίγο και άλλων εφιαλτικών μέτρων, ήρθε η ώρα της προσαρμογής και των διορθωτικών παρεμβάσεων. Διαβλέποντας ότι ο κόσμος βαρέθηκε το στόρυ, ότι οι αντιδράσεις φουντώνουν και ότι δεν είναι ιδιαιτέρως πρακτικό να εμβολιάζεις μερικά δισεκατομμύρια κάθε 3 μήνες, αποφάσισαν, εφ’ εξής ο εμβολιασμός να γίνει ετήσιος, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές του CEO της Phizer και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Προαναγγέλθηκε ήδη, με άρθρο “γραμμής” στο Βήμα της Κυριακής (30/01/2022), από δύο «ειδικούς»… Και εις άλλα με υγείαν…. (…)

Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.