Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Όταν η υποκρισία και η φίμωση της ελευθερίας πάνε μαζί

Υποκρισία και φίμωση ελευθερίας.Μια είδηση για την επιβολή ποινής από τον Ιατρικό Σύλλογο Βόλου.

Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε.

Ναζίμ  Χικμέτ

 (άρθρο:Υποκρισία και φίμωση ελευθερίας) Διαβάσαμε σε όλο τον τύπο, γραπτό και ηλεκτρονικό αυτές τις ημέρες, πανομοιότυπα, την παρακάτω είδηση που μεταφέρουμε αυτούσια:

«Την αφαίρεση διά βίου της άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος αποφάσισε για αντιεμβολιαστή γιατρό ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου, μετά από επώνυμες καταγγελίες στον Σύλλογο.

Η απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου ήταν ομόφωνη και είναι η πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά, σε όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, που αφαιρείται για πάντα η άδεια από γιατρό να ασκεί τα καθήκοντά του, σε μία υπόθεση που απασχολούσε το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών της Μαγνησίας από τον Δεκέμβριο του 2021.

Υποκρισία και φίμωση ελευθερίας:Το Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου, με συνεχείς συνεδριάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αφαίρεσε από τον συνάδελφο γιατρό διά βίου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο, αλλά η ποινή είναι εφέσιμη, ενώ δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο συγκεκριμένος γιατρός, τον οποίο είχαν καταγγείλει για δύο υποθέσεις, ελεγχόταν από το Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου. Η πρώτη καταγγελία αφορούσε στις αντιεπιστημονικές απόψεις του σχετικά με την πανδημία της covid-19 και τον εμβολιασμό, αφού χορηγούσε, σύμφωνα με τους καταγγέλοντες, κοκτέιλ αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρινών.

Η δεύτερη υπόθεση ήταν, πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες, ότι προέτρεπε τους ασθενείς να αρνηθούν νοσηλεία τους σε νοσοκομείο. Υπήρξε και πάλι επώνυμη καταγγελία από κάτοικο του Βόλου ότι έχασε τη σύζυγό του εξαιτίας των συμβουλών του συγκεκριμένου γιατρού με αποτέλεσμα όταν η γυναίκα μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο η κατάστασή της να μην είναι αναστρέψιμη μέχρι που έφυγε από τη ζωή.

Εν τω μεταξύ, στον Ιατρικό Σύλλογο Βόλου είχαν γίνει και άλλες καταγγελίες για τις μεθόδους του γιατρού γι’ αυτό και η απόφαση για την αφαίρεση της άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος ήταν ομόφωνη.»

Υποκρισία και φίμωση ελευθερίας:Η καταδίκη ιατρού σε επαγγελματικό και ηθικό θάνατο.

Θεωρώ ότι η είδηση αυτή χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί κρύβει πολλά επικίνδυνα σημεία και πολλή υποκρισία. Ο ιατρός, τον οποίο δε γνωρίζω, καταδικάστηκε σε επαγγελματικό και ηθικό θάνατο διότι λέει ότι χορηγούσε «κοκτέιλ αντιβιοτικών, βιταμινών  και ασπιρινών». Προφανώς θεωρήθηκε ότι αυτά δεν ήταν αποτελεσματικά. Μήπως όμως θα έπρεπε να αφαιρεθούν πολλές ακόμη άδειες ασκήσεως επαγγέλματος; Στην αρχή της πανδημίας λέχθηκε επισήμως ότι ήταν αποτελεσματική η χλωροκίνη και τα φαρμακεία άδειασαν.

Στη συνέχεια η Ελλάδα πανηγύρισε διότι λέει ότι οι επιστήμονες της χώρας μας βρήκαν το αποτελεσματικότερο φάρμακο για τον κορονοϊό, την κινιδίνη. Και οι καθηγητές μας άρχισαν να δίνουν συνεντεύξεις. Φυσικά και στις δύο περιπτώσεις επρόκειτο για ανοησίες που αποδείχθηκαν επικίνδυνες. Κανένας όμως δεν τιμωρήθηκε. Πολλοί ιατροί έδιναν αυτοσχέδιες αγωγές και η αζιθρομυκίνη δεν έλειπε από κανένα σπίτι. Ψευδάργυρος, βιταμίνες, αντιβιοτικά δίνονται ακόμη και σήμερα ως αποτελεσματικά φάρμακα. Ο πολυπράγμων πρόεδρος ενός Ιατρικού Συλλόγου έδινε μυστικές συνταγές σε VIP. Από όλο αυτό το χάος τιμωρήθηκε ο ιατρός του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου και μάλιστα με την εσχάτη των ποινών.

Πολλοί πέθαναν από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις επειδή κάποιοι τους έστειλαν από υπερβολικό ζήλο στο νοσοκομείο.

Ποιο ήταν το άλλο του ατόπημα; Ότι προέτρεπε τος ασθενείς να μην πηγαίνουν στο νοσοκομείο. Τα έχουμε πει πολλές φορές. Αν υπήρχε πρωτοβάθμια περίθαλψη θα είχαν γλυτώσει πολλές ζωές. Πολλοί ήταν αυτοί που πέθαναν από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις επειδή κάποιοι τους έστειλαν από υπερβολικό ζήλο στο νοσοκομείο. Αυτούς βέβαια δεν τους κατήγγειλε κανένας. Και αν τους κατάγγειλαν προστατεύονται γιατί συντάχθηκαν με την εξουσία. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που ασθενείς σώθηκαν γιατί η περίθαλψή τους έγινε στο σπίτι. Δεν αποτελεί λοιπόν κατηγορία ότι κάποιος ιατρός απέτρεπε τους ασθενείς του από το να νοσηλευθούν αν δεν ήταν απαραίτητο.

Εξάλλου ας είμαστε ειλικρινείς. Κάθε μέρα ασθενείς πεθαίνουν από ιατρικό σφάλμα και ιατρική άγνοια. Τα δικαστήρια έχουν καταδικάσει δεκάδες υγειονομικούς λόγω κακών επιλογών που οδήγησαν σε θάνατο ή μόνιμες βλάβες της υγείας. Ποτέ δεν αφαιρέθηκε δια βίου η άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος. Από την άλλη επίορκοι ιατροί συλλαμβάνονται να χρηματίζονται, το φακελάκι έχει γίνει μόνιμη πληγή αλλά κανένας ιατρικός Σύλλογος δε φιλοτιμήθηκε να τιμωρήσει με αφαίρεση της άδειας κάποιον από αυτούς.

Ο ιατρός τιμωρήθηκε επειδή  «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις».

Ο λόγος που τιμωρήθηκε ξεφεύγει στον αρθρογράφο που αποκαλεί τον τιμωρηθεντα ιατρό «αντιεμβολιαστή». Γι’ αυτό τιμωρήθηκε. Από εκδίκηση διότι «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις». Την ίδια ώρα που οι υπεύθυνοι χιλιάδων θανάτων βρίσκονται στο απυρόβλητο με το νόμο- ασυλία για τα μέλη των επιτροπών, τιμωρείται ένας ιατρός γιατί προφανώς τον είχαν άχτι στη μικρή κοινωνία του Βόλου οι συνδικαλιστές των κομμάτων εξουσίας. Και μάλιστα των τιμωρούν με μια ποινή εξοντωτική.

Να μην μπορεί να ασκήσει ξανά το ιατρικό επάγγελμα. Δεν αφήνουν τη δικαιοσύνη αλλά συντεχνιακά τιμωρούν και στέλνουν μήνυμα σε όσους τολμούν να υψώνουν ανάστημα και να εκφέρουν αντίθετο επιστημονικό λόγο. Φασισμός σε όλο του το μεγαλείο. Και για να τον αποτελειώσουν αν και δε μπορούν να του απαγορεύσουν την έφεση, φροντίζουν η ποινή να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Μέχρι να δικαστεί η έφεση και όποιο άλλο ένδικο μέσο επιλέξει θα έχει ήδη καταστραφεί οικονομικά, επαγγελματικά και ηθικά. Μια δολοφονία κανονική δηλαδή.

Υποκρισία και φίμωση ελευθερίας: Ο ιατρός που τιμωρήθηκε φταίει για τους 36.000 θανάτους από κορονοϊό…

Αυτός λοιπόν ο ιατρός φταίει για όλα. Για τους 36.000 θανάτους από κορονοϊό, για την ανικανότητα του ΕΣΥ, για την κερδοσκοπία του Ιδιωτικού Τομέα, για το χάλι της Υγείας στη χώρα μας.  Και τον εξοντώσαμε. Μπορούμε να αισθανόμαστε ήσυχοι. Ξημερώνουν καλύτερες ημέρες. Μη φοβάστε. Κοιμηθείτε γαλήνια. Και ησυχία μην ξυπνήσετε και τους άλλους.

ΥΓ. Περιμένουμε να δούμε την ποινή του διευθυντή της Νευροχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου που έδωσε τηλεφωνικά αναρρωτική άδεια στον εμπλεκόμενο με το δυστύχημα στα Τέμπη επιθεωρητή. Να κάνω μια πρόβλεψη; Ούτε που θα κατηγορηθεί γιατί είναι συνδικαλιστής μεγάλου πολιτικού κόμματος.

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος - Καρδιολόγος

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.