Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

ΛΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΕΡ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΦΡΑΝΣ?

Είναι γεγονός, πως το μακρινό έχει μια αίγλη και συγχρόνως μια ασφάλεια. Η απόσταση μεταμορφώνει. Έτσι, λοιπόν, οι συγκρούσεις στην Αθήνα γίνονται από ασφαλίτες και προβοκάτορες, ενώ στο Παρίσι από εξεγερμένους διαδηλωτές. Ένα σημείο της βλακείας των καιρών, είναι το παράδειγμα δημοσιολογούντα σελέμπριτι που πριν λίγο καιρό, στις διαδηλώσεις για την κρατική δολοφονία στα Τέμπη, καλούσε για εξέγερση στα social media, αλλά στις πρώτες μολότοφ μιλούσε για προβοκάτορες που προκαλούν επεισόδια… ίσως επειδή έλιωσαν με τις μολότοφ τα αναμμένα κεράκια στην πλατεία Συντάγματος… και δεν δίστασε να ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό ακόμα και πρόσωπα ατόμων που θεωρούσε ότι ήταν προβοκάτορες, βάζοντάς τα στο στόχαστρο της αστυνομίας.

Εννοείται, πως το ίδιο άτομο λίγες μέρες μετά εξυμνούσε τις φωτιές της εξέγερσης στη Γαλλία. Δεν φταίει βέβαια η ίδια, αν αναλογιστούμε πως αυτή είναι η γραμμή των μέσων μαζικής εξαπάτησης από όλο το κομματικό – πολιτικό εύρος. Και όταν κάποιος κοιτάει την ζωή μέσα από το πρίσμα της οθόνης και του θεάματος, τότε η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα σηκωθεί απ’ το καθηλωτικό φως της ύπνωσης.

Κάπως έτσι, ο μεσιέ Κουτσουμπάς πήρε ένα βανάκι, έβαλε μέσα επίλεκτα μέλη που διακρίθηκαν στις περιφρουρήσεις της ελληνικής Βουλής, αποτρέποντας τους προβοκάτορες και πήγε στο Φρανς με σκοπό να στηθεί έξω από το Μέγαρο Ελιζέ. Βγαίνει από το βανάκι μ’ ένα χαρτί και αρχίζει να φωνάζει διαβάζοντας: «ΛΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΕΡ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΦΡΑΝΣ» και συνέχιζε, « ΞΕΦΤΥΛΑΣΙΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΙΟΝ, ΛΕ ΣΙΤΣΙΟΥΑΣΙΟΝ ΤΡΕΖ Α-ΠΕ-ΛΠΙ-ΣΤΙΚ! ΑΒΕΚ ΠΑΛΟΥΚΑΣΙΟΝ ΚΑΠΟΥΤ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡ» και έκλεισε μ’ ένα δυνατό: «ΒΙΒΑ ΛΑ ΠΑΠΑΡΗΓΚΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ».

Τελικά η αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον λαό της Γαλλίας έγκειται στο ότι η εξέγερση κείται μακράν σύντροφοι!


E.

πηγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.