Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Ένα κράτος διαχρονικά αναξιόπιστο

Η αναξιοπιστία του Ελληνικού Κράτους. Με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών.

(άρθρο:Η αναξιοπιστία του Ελληνικού Κράτους) Αυτές τις μέρες είμαστε μάρτυρες της εξευτελιστικής προσπάθειας του πολιτικού συστήματος να αποσείσει τις ευθύνες του σε σχέση με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Βλέπουμε τους υπουργούς αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να προσπαθούν με παραπειστικά στοιχεία να αποπροσανατολίσουν και να καθησυχάσουν μια έντονα θυμωμένη κοινή γνώμη. Αλλά βλέπουμε και τους παράγοντες της αντιπολίτευσης να ασκούν «τόσο όσο» κριτική, διότι φυσικά είναι και εκείνοι εμπλεκόμενοι στα χάλια των σιδηροδρόμων που οδήγησαν στους 57 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματισμένους σωματικά και ψυχικά. Μια εικόνα που αντανακλά διαχρονικά την κατάντια των κυβερνώντων.

Η ομολογία του Γερμανού Υπουργού Υγείας Karl Lauterbach για την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή διαβάζουμε επί λέξει στον Τύπο: « Ο Γερμανός Υπουργός Υγείας Karl Lauterbach ή «Φάουτσι της Γερμανίας» όπως χαρακτηρίζεται από κάποιους, προχώρησε σε μια ομολογία – βόμβα, που συντρίβει το παραμύθι των «απολύτως ασφαλών» εμβολίων που πουλήθηκε για 3 χρόνια στις δυτικές κοινωνίες. Ο Lauterbach στις 12 Μαρτίου 2023 εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF Heute Journal της Γερμανίας και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν χιλιάδες λήπτες των σκευασμάτων που υπέστησαν σοβαρότατες παρενέργειες, εμφανίζοντας αναπηρίες οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις θα είναι μόνιμες!

«Πρώτα από όλα, αυτό που συνέβη σε αυτούς τους ανθρώπους είναι απολύτως απογοητευτικό! Είναι πάρα πολλές οι μεμονωμένες περιπτώσεις», σημείωσε ο Lauterbach όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για ανθρώπους που υπέστησαν σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια κατά της Covid-19.«Ειλικρινά λυπάμαι πολύ για αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχουν σοβαρές αναπηρίες και κάποιες από αυτές θα είναι μόνιμες. Οπότε είναι δύσκολο», συμπλήρωσε!

 Η αμηχανία του Γερμανού Υπουργού Υγείας για τις σοβαρότατες παρενέργειες των εμβολίων και προηγούμενες δηλώσεις του.

Όταν ο δημοσιογράφος της εκπομπής ρώτησε τον Lauterbach για τα σχόλια που έκανε το καλοκαίρι του 2021, όταν ισχυριζόταν πως τα εμβόλια ήταν απολύτως ασφαλή και αποτελεσματικά, εκείνος απάντησε:

«Λοιπόν, αυτή ήταν μια υπερβολή που έκανα κάποτε σε ένα άστοχο tweet. Αλλά δεν ήταν η βασική θέση μου», είπε ο υπουργός με φανερή αμηχανία.

«Λέγατε συχνά ότι δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου ή πρακτικά καθόλου (σ. σ. παρενέργειες)», συνέχισε να πιέζει ο παρουσιαστής του ZDF, προσθέτοντας, «Έτσι, πάντα δίνατε την εντύπωση ότι οι παρενέργειες δεν είναι καν θέμα.» «1 στους 10.000 (σ.σ. έχουν σοβαρή παρενέργεια), άρα μπορείς να πεις ότι είναι πολλοί ή μπορείς να πεις ότι δεν είναι τόσοι πολλοί», είπε.

Αποζημιώσεις από τους κατασκευαστές των εμβολίων σε…εθελοντική βάση.

Ο Lauterbach είπε ακόμη ότι το υπουργείο του σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για τη διερεύνηση των αρνητικών συνεπειών του εμβολιασμού κατά της Covid – 19 και τη βελτίωση της φροντίδας όσων έχουν υποστεί παρενέργειες. Επιπλέον, είπε ότι ελπίζει πως οι φαρμακευτικές εταιρείες θα βοηθήσουν οικειοθελώς για να αποζημιωθούν όσοι έπαθαν βλάβες από τα εμβόλια. Ο υπουργός σημείωσε ότι μια από τις δυσκολίες για να συμβεί αυτό είναι ότι «βάσει αυτών των συμφωνιών της ΕΕ, οι κατασκευαστές εμβολίων, σε πολύ μεγάλο βαθμό, απαλλάσσονται από την ευθύνη», αλλά ο ίδιος εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι εταιρείες πρέπει να επωμιστούν την αποζημίωση των παθόντων και των θυμάτων «επειδή τα κέρδη ήταν υπέρογκα», όπως είπε χαρακτηριστικά. ο στριμωγμένος Lauterbach.

Ο Γερμανός Υπουργός ήξερε ότι πολύ πιθανόν τα εμβόλια έκρυβαν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Θεωρώ σίγουρο ότι ο Γερμανός Υπουργός ήξερε ότι πολύ πιθανόν τα εμβόλια έκρυβαν δυσάρεστες εκπλήξεις. Αφού κι εμείς με την ελλιπή ενημέρωση το γνωρίζαμε όπως μπορείτε να δείτε διαβάζοντας την τότε αρθρογραφία μας και κάποια συγκεκριμένα άρθρα που παρατίθενται στο τέλος. Όπως επίσης ήξερε για τον τεράστιο πλούτο που θα συσσώρευαν οι φαρμακευτικές εταιρείες μια που η μεγαλύτερη από αυτές έδρευε σε Γερμανικό  έδαφος. Γι’ αυτό άλλωστε φρόντισε να τις θωρακίσει νομοθετικά έναντι των απαιτήσεων των θυμάτων τους. Επίσης θεωρώ υποκριτική και λαϊκίστικη την έκκληση για πρωτοβουλία των εταιριών στο θέμα των αποζημιώσεων. Ξέρουν πολύ καλά ότι αν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου θα τις σαρώσουν οι μηνύσεις των παθόντων.

Η αναξιοπιστία του Ελληνικού Κράτους.Του Κράτους που ποτέ δεν μας σεβάστηκε.

Αν και τα ξέρουμε όλα αυτά μας ικανοποιεί ότι στη Γερμανία ανοίγει η συζήτηση για τα εμβόλια. Δείχνει ότι έστω και αναγκαστικά το Κράτος σέβεται τον πολίτη. Και μας ικανοποιεί διότι ζούμε σε αυτό το Κράτος που ποτέ δε μας σεβάστηκε αλλά αντιθέτως αποτελεί για εμάς τον κακό πατριό. Αντί να γίνει οποιαδήποτε αυτοκριτική στη χώρα μας οι εμπλεκόμενοι κομπάζουν ότι αν έλεγαν όλη την αλήθεια τότε ο κόσμος δε θα εμβολιαζόταν. Είναι στην ίδια λογική με τη δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης ότι αν λέγαμε για προβλήματα ασφαλείας στα τραίνα δε θα ταξίδευε κανείς.

Η αναξιοπιστία του Ελληνικού Κράτους.Σύντομα θα προσέλθουμε στις κάλπες για να τους επιβραβεύσουμε

Την εποχή αυτή καλούνται οι μη εμβολιασθέντες άνω των 60 να πληρώσουν τα πρόστιμα της απείθειάς τους. Την ίδια στιγμή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί υφίστανται την εκδίκηση των συνεχών τεστ ενώ οι εμβολιασθέντες το… 2021 δε χρειάζεται να ελέγχονται. Αυτό είναι το κράτος που ζούμε. Και ευτυχείς θα προσέλθουμε στις κάλπες για να τους επιβραβεύσουμε . Φαίνεται ότι αυτοί μας αξίζουν και ας μη ζητάμε ευθύνες από κανένα άλλο παρά μόνο από τον εαυτό μας.

Υ.Γ. Προβληματισμοί για τα εμβόλια

Ας μιλήσουμε για το εμβόλιο του κορονοϊού Ι (Ο αποπροσανατολισμός της συζήτησης)  13/12/2020

Ας μιλήσουμε για το εμβόλιο του κορονοϊού ΙΙ (Θα κυκλοφορούμε μετά τον εμβολιασμό χωρίς μάσκες:) 15/12/2020

Ας μιλήσουμε για το εμβόλιο του κορονοϊού ΙΙΙ (Μήπως αντιμετωπίζουμε επιπόλαια κάτι πολύ σοβαρό για τη ζωή μας;)  20/12/2020 

Ας μιλήσουμε για το εμβόλιο του κορονοϊού IV (Τι φοβούνται οι υγειονομικοί;) 22/12/20

Ας μιλήσουμε για το εμβόλιο του κορονοϊού V (Να εμβολιαστούμε τελικά ή όχι;) 26/12/20

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος - Καρδιολόγος

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.