Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, πριν την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δημοψήφισμα, είχε κάνει στην ‘’Εφημερίδα Συντακτών’’ από την Παρασκευή (26/6) την ακόλουθη δήλωση που δημοσιεύεται στο φύλο του Σαββάτου (27/6) και η οποία, παρά τις εξελίξεις που μεσολάβησαν, είναι πολύ επίκαιρη.

Ολόκληρη η δήλωση του Παναγ. Λαφαζάνη έχει ως εξής:

''Η Ελλάδα και ο λαός μας επί πέντε μήνες υφίσταται από τους «θεσμούς» (Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ.) ένα αποικιακού τύπου στραγγαλισμό, παρόμοιο του οποίου δεν φαντάζομαι ότι έχει υποστεί μεταπολεμικά, τουλάχιστον, άλλη χώρα.
Στόχος αυτού του στραγγαλισμού είναι η πλήρης οικονομική και κοινωνική εξουθένωση της πατρίδας μας και μαζί με αυτήν ο εξευτελισμός της Αριστεράς και των μεγάλων ιστορικών, αξιακών και αγωνιστικών της παραδόσεων.

Η Ελλάδα το έφεραν εκ νέου έτσι τα πράγματα ώστε να βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και από τις επιλογές της να κρίνονται πολύ περισσότερα πράγματα, όπως το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης. Η κυβέρνησή μας δεν πρέπει με κανένα τρόπο να υποκύψει στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα. Η ευρω-υποταγή δεν είναι καθόλου μονόδρομος.
Η Ελλάδα, αν χρειαστεί, προκειμένου να απαντήσει στην εξόντωση και να διασώσει την αξιοπρέπεια και την επιβίωσή της, διαθέτει πολλαπλούς εναλλακτικούς δρόμους, οικονομικούς, νομισματικούς, κοινωνικούς, γεωπολιτικούς.

Ο ελληνικός λαός με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών μιας νέας ανατρεπτικής πορείας και μιας νέας αφετηρίας, είναι έτοιμος να στηρίξει μια καινούργια εθνική προσπάθεια. Μια νέα εθνική προσπάθεια που θα έχει ως προοπτική την ανόρθωση, την ανασυγκρότηση και την προοδευτική αναγέννηση της πατρίδας μας, προκειμένου η τελευταία να καταστεί άξια για να ζήσει η νεολαία μας και οι γενιές που ακολουθούν και στις οποίες είναι αναξιοπρεπές και αξιοθρήνητο να αφήσουμε ως κληρονομιά ερείπια και δυσβάστακτα χρέη''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.