Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

«ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ, ΤΑ ΠΟΤΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ…»


Ο Άσωτος βίος των «τεμπέληδων» και «φιλήδονων» λαών του νότου είχε αυτές τις ημέρες την τιμητική του.

Όλα ξεκίνησαν με την παρακάτω δήλωση του Ντάισελμπλούμ που προκάλεσε την «θύελλα» αντιδράσεων, που επακολούθησε:

«Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του Βορρά έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που επηρεάσθηκαν από την κρίση. Ως σοσιαλδημοκράτης, αποδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. Αλλά και αυτοί έχουν υποχρεώσεις. Δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητούν βοήθεια».

Θα ήταν ίσως πλεονασμός να αναλύσουμε την δήλωση Ντάισελμπλούμ για τον απλό λόγο ότι είναι ηλίου φαεινότερη η στόχευση. Η δήλωση είναι φτιαγμένη έτσι, ώστε να «προκαλέσει». Και το πέτυχε. Είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι ο, προσεκτικός σε κάθε του δήλωση, εξ Ολλανδίας ευρωπαίος αξιωματούχος χωρίς σκέψη προχώρησε σε μια τόσο «χοντροκομμένη» δήλωση. Από την μια τα πλούσια βορειοευρωπαϊκά κράτη, «εργατικά και συνεπή στις υποχρεώσεις» τους και από την άλλη οι χώρες του νότου, των οποίων ο πληθυσμός ξοδεύει όλα τα δανεικά «σε ποτά και γυναίκες». Ο Ντάισελμπλούμ βέβαια εξέφρασε εκ των υστέρων την «λύπη» του και δήλωσε πως: «Λυπάμαι αν κάποιος προσβλήθηκε από αυτό το σχόλιο. Ήταν άμεσο, και μπορεί να εξηγηθεί (αν ιδωθεί) από μια αυστηρή ολλανδική, καλβινιστική κουλτούρα, με ολλανδική αμεσότητα».

Ποιά εἶναι, ὅμως, η θεμελιώδης αρχή της καλβινικής διδασκαλίας;

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Ιωάννη Καλβίνο (Χριστιανική Διδασκαλία, VII): «Ονομάζουμε απόλυτο προορισμό το προαιώνιο σχέδιο του θεού, που μ’ αυτό καθόρισε την τύχη του κάθε ανθρώπου. Γιατί δεν δημιουργεί όλους τους ανθρώπους κάτω από τις ίδιες συνθήκες, αλλά άλλους τους προορίζει για την αιώνια ζωή και άλλους για την αιώνια καταδίκη. Έτσι, ανάλογα με το σχέδιο του Θεού, τονίζουμε ότι άλλοι άνθρωποι είναι πλασμένοι για τη ζωή και άλλοι για το θάνατο… Αυτούς που ο θεός καλεί στη σωτηρία, τους καλεί από δική του ευσπλαχνία, και όχι επειδή το αξίζουν.

Αντίθετα κανείς από αυτούς που προορίζονται για την αιώνια καταδίκη δεν μπορεί να σωθεί. Αυτό το έχει κρίνει η κρυφή και ανεξιχνίαστη δικαιοσύνη του θεού».

Στην Κόλαση, λοιπόν, τα ρεμάλια του νότου, που τρώνε τα λεφτά των νοικοκυραίων του Βορρά. Δεν θα σωθεί ούτε ρουθούνι. Αλλά εδώ υπάρχει ένα μπέρδεμα. Αφού, σύμφωνα με την καλβινική διδασκαλία, η «τύχη» ή η «ατυχία» των λαών του νότου είναι να τρώνε όλα τα δανεικά «σε ποτά και γυναίκες» και είναι προορισμένοι για την αιώνια καταδίκη, αφού αυτό είναι το «σχέδιο του Θεού», τα μνημόνια τι ρόλο παίζουν; Α, χα το βρήκαμε. «Στην πυρά, στην πυρά με τις ξενέρωτες»… Προτού μεταβούν οι «αμαρτωλοί» στην Αιώνια Κόλαση θα πρέπει να προετοιμαστούν, όσο γίνεται βέβαια, γιατί σύγκριση δεν μπορεί να υπάρξει, με την επίγεια Κόλαση.

Οι δηλώσεις Ντάισελμπλούμ, όπως είπαμε και άλλωστε θα περίμενε ο καθείς, ξεσήκωσαν αντιδράσεις. Σε μια από τις «καταραμένες» χώρες του Νότου, την μεγαλύτερη εντύπωση έκανε η αντίδραση της βουλευτού και πρώην αναπληρώτριας υπουργού παιδείας του Συ.ριζ.α. Σίας Αναγνωστοπούλου.

«Η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της διαλεκτικής, της ισότητας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά δια στόματος Ντάισελμπλούμ.

Οι Νότιοι φάγανε τα λεφτά στις γυναίκες και το αλκοόλ. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Ότι η πολιτική διεξάγεται με όρους πολιτισμικών χαρακτηριστικών; Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, δεν υπάρχουν πολιτικές, υπάρχουν οι «Νότιοι» και οι «Βόρειοι» (κατά το χριστιανοί-μουσουλμάνοι). Ότι οι γυναίκες για την Ευρώπη των δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας είναι το «λάφυρο» των απολίτιστων Νότιων που τρώνε τα λεφτά των πολιτισμένων Βόρειων (η πολιτική ανάμεσα σε άνδρες, οι γυναίκες «λάφυρο»). Ότι οι Νότιες είναι λίγο ως πολύ «πουτάνες» (άβουλα πλάσματα που τρέφονται από τους απολίτιστους); Η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της, και ο κ. Ντάισελμπλουμ (και διάφοροι άλλοι) διαφεντεύουν το μέλλον της. Καλώ τις «πουτάνες» γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί. Καλώ τις «πουτάνες» του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Το ζήτημα δεν είναι «γυναικεία» υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη.

Μία «πουτάνα» του Νότου».

Μια αναμενόμενη θα έλεγε κάποιος κλασσική αριστερή, φεμινιστική, αντισεξιστική προσέγγιση του «ζητήματος», με την απαραίτητη δόση αντικαπιταλιστικού αντινεοφιλευθέρου χρώματος σε μιά, ίσως, «προκλητική» εκδοχή που κατοχυρώνει η υπογραφή για να κερδηθεί με σιγουριά η δημοσιότητα.

Και τότε το παλικάρι το τρανό επ’ ονομάτι Εμμανουήλ Κούλας, διευθυντής της γαλάζιας Νεολαίας Θεσσαλονίκης, αφού σκέφθηκε μάλλον (λέμε τώρα) ότι οφείλει να μοιραστεί τις σίγουρα πλούσιες γνώσεις του για τις «τσατσάδες» και τις «πουτάνες», ανήρτησε ένα σχόλιο στο twitter, που του χάρισε μια πανηγυρική διαγραφή από την νεολαία της ΝΔ: «Η Αναγνωστοπούλου πιο εύκολα θα περνούσε για τσατσά παρά για «πουτάνα» του Νότου».

Το άθλιο και αποκρουστικό υποκείμενο επ’ ονόματι Κούλας είναι πράγματι δύσκολο να μπορεί να κατανοήσει ή έστω να διακρίνει αδρά ότι η πραγματική ασχήμια δεν βρίσκεται στην εξωτερική εμφάνιση ενός ανθρώπου. Γιατί ακριβώς αυτό επιχείρησε να κάνει. Να μειώσει την πολιτική του αντίπαλο, γράφοντας ότι μόνο για «τσατσά» θα περνούσε λόγω του «άσχημου παρουσιαστικού» της.

Ο Κούλας, όπως και οποιοσδήποτε άλλος εξουσιαστής του είδους του, δεν μπόρεσε να υποκριθεί, έγραψε αυτό ακριβώς που σκέφθηκε, έγραψε όπως ακριβώς πράττει, αναπαρήγαγε αυτό ακριβώς το στερεότυπο με το οποίο γαλουγήθηκε κοινωνικά και πολιτικά. «Ζήτω, λοιπόν, η Ελλάδα, Ζήτω η θρησκεία, Ζήτω και η Νέα Δημοκρατία».

Βέβαια, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδιδε ανακοίνωση για να καταγγείλει το σεξιστικό «ατόπημα» του ΟΝΝΕΔίτη, ο Δημήτρης ο Καμμένος, βουλευτής των ΑΝΕΛ, έσπευδε να σηκώσει το «γάντι» και να υπερασπιστεί την «αντρειοσύνη» του ελληνικού λαού απέναντι στον Ντάισελμπλουμ. «Τα λεφτά», είπε απευθυνόμενος στον Ολλανδό, «τα φάγαμε με τις γυναίκες σας».

Παγωτό η Σία Αναγνωστοπούλου, παγωτό και οι γυναικείες οργανώσεις του Συριζα.

Ακόμα περιμένουμε να καταγγείλουν τον σύντροφο και συμπολεμιστή κατά των μνημονίων Δημήτριο Καμμένο…

Δημοσιεύθηκε από Λ.
https://anarchypress.wordpress.com/2017/03/27/%cf%84%ce%b1-%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%ce%be%ce%b5%ce%bd%cf%85%cf%87%cf%84%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%87/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.