Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Νέα αύξηση φορολογίας στα τσιγάρα - Πόσο θα κοστίζουν


Δεν έχει τέλος η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα, καθώς η τιμή τους θα αυξηθεί κι άλλο μέχρι το τέλος του μήνα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή, θα υπάρξει νέα αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα, της τάξης του 2,2%, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από το τέλος του μήνα.

Οι φόροι στα τσιγάρα επιβάλλονται στη λιανική και όχι στη χονδρική τιμή.

Υπενθυμίζεται πως η τιμή λιανικής των τσιγάρων δεν καθορίζεται από την προσφορά και τη ζήτηση στην αγορά, αλλά από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που προσδιορίζει τη μέση τιμή πώλησης.

Η σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής για χίλια τσιγάρα (1 Φορολογική Μονάδα) είναι στα 204,78 ευρώ αλλά σύμφωνα με απόφαση του κ. Πιτσιλή, από τις 31 Ιανουαρίου θα αυξηθεί στα 209,06 ευρώ ανά φορολογική μονάδα.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως θα έχουμε αύξηση περίπου 2,2%.

Έτσι ένα πακέτο με 20 τσιγάρα που σήμερα στοιχίζει περίπου 4,10 ευρώ («θεωρητικά» 4,0956€) από τις 31 Ιανουαρίου θα κοστίζει 4,18 ευρώ (4,1812€ προ στρογγυλοποίησης).

Στα 4,0956 ευρώ εμπεριέχεται ήδη ειδικός φόρος κατανάλωσης ύψους 2,71 ευρώ και ΦΠΑ 0,75 ευρώ που αφήνουν περιθώριο κέρδους 0,54 ευρώ για όλους όσοι μετέχουν στην παραγωγή και την νόμιμη διακίνηση.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.