Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Junior Safe Search: Η Google παρουσιάζει τη δική της μηχανή αναζήτησης για παιδιά!


Κάθε φορά που το παιδί κάθεται στον υπολογιστή προκειμένου να αναζητήσει κάτι, π.χ. για μια σχολική εργασία, γεγονός είναι, ότι μια αγωνία για το τι θα ανακαλύψει στον χαοτικό κόσμο του διαδικτύου μας πιάνει. Κι αν πέσει πάνω σε εικόνες ή βίντεο με ακατάλληλο περιεχόμενο; Κι αν μπει σε κάποιο κακόβουλο λογισμικό;
Οι εταιρίες που δημιουργούν μηχανές αναζήτησης και social media το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, γι’αυτό δημιουργούν συνεχώς όσο το δυνατόν πιο προστατευμένα περιβάλλοντα για παιδιά. 

Σε παλαιότερο άρθρο είχαμε αναφερθεί στη μηχανή αναζήτησης Kiddle, η οποία όμως είναι εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά, καθώς και στην εφαρμογή YouTube Kids, της αντίστοιχης γνωστής πλατφόρμας.

Τα καλά νέα αυτή τη φορά μας έρχονται από την Goοgle, η οποία δημιούργησε τη μηχανή αναζήτησης Junior Safe Search, που διατίθεται και ως εφαρμογή για συσκευές iOS και Android. Η παιδική Google, όπως αλλιώς θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε, παρέχει στους μικρούς χρήστες τη δυνατότητα ασφαλούς αναζήτησης, αποτρέποντας το ακατάλληλο υλικό.

Τα δεδομένα της τα αντλεί με τη βοήθεια της Google από γνωστές παιδικές ιστοσελίδες, τις οποίες παρουσιάζει και κατά προτεραιότητα, ενώ αξιοποιεί και πληροφορίες από τους χρήστες, σε περίπτωση που τύχει να εμφανιστεί στο παιδί κάποια ακατάλληλη ιστοσελίδα, ώστε να μην υπάρξουν παρόμοια μελλοντικά περιστατικά.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι η εφαρμογή παρουσιάζει καθημερινά στο πάνω μέρος της μια νέα λέξη, ένα γνωμικό, αλλά και τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ημέρας, παρέχοντας στα παιδιά μερικές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες.

Προτείνετε στο παιδί σας να την χρησιμοποιεί από σήμερα κιόλας κάνοντας κλικ ΕΔΩ.
 

via 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.