Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Φωτογραφία "κρασάρει" κινητά με Android


Δεκάδες χρήστες τηλεφώνων με Android αναφέρουν στα social media πως μια εικόνα με μια λίμνη, ένα ηλιοβασίλεμα με σύννεφα και μια πράσινη ακτογραμμή "κρασάρει" τα κινητά τους όταν χρησιμοποιείται ως wallpaper.
Όπως αναφέρει το BBC, πολλοί τύποι φαίνονται να επηρεάζονται – μεταξύ των οποίων συσκευές της Samsung και τηλέφωνα Pixel της Google. Το εν λόγω «bug» κάνει την οθόνη να αναβοσβήνει συνεχόμενα, και σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται factory reset- οπότε και δεν συστήνεται στους χρήστες να το δοκιμάσουν.

Σχετικό tweet είχε μεγάλη απήχηση, με χιλιάδες likes και retweets, και πολλοί ήταν οι χρήστες που έγραψαν πως είχαν επηρεαστεί και οι δικές τους συσκευές. Ο δημοσιογράφος Μπόγκνταν Πέτροβαν του Android Authority είπε πως δεν επηρεάστηκε το Huawei 20 Pro, αλλά υπήρξε πρόβλημα στο Google Pixel 2. «Αφού έβαλα την επίμαχη εικόνα ως wallpaper, το τηλέφωνο “κράσαρε” αμέσως. Προσπάθησε να επανεκκινήσει, αλλά η οθόνη αναβόσβηνε συνέχεια, καθιστώντας αδύνατον να περάσεις την οθόνη ασφαλείας» σημείωσε. Το ζήτημα δεν επιλύθηκε με επανεκκίνηση σε safe mode.

Το πρόβλημα φαίνεται να συναντάται σε κάποιες, αλλά όχι όλες, τις συσκευές που τρέχουν την πιο πρόσφατη έκδοση του Android 10. Δεν έχει δοθεί επίσημα κάποιος λόγος για το bug αυτό, αν και έχουν κυκλοφορήσει θεωρίες- όπως πχ το ότι υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά στον έλεγχο του «colour space» από τη συσκευή προκειμένου να προβάλει σωστά τα χρώματα σε μια φωτογραφία. 


via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.