Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Δει δη ανθρώπων





Στάθης

Λέω καμιά φορά (και επίσης μου λένε κάποιοι φίλοι), μην ασχολείσαι άλλο με τον Τσίπρα – αλλά, με όσα κάνει δεν «με αφήνει να αγιάσω».

Διατηρώντας πλέον με την Αριστερά τη σχέση ενός «αυριανιστή» (κι άλλοτε «εκσυγχρονιστή») ο Τσίπρας, μίλησε για «βρώμικο ‘89»!! Αδίστακτος αυτός ο άνθρωπος κακοποίησε την κληρονομιά του αγώνα για την Κάθαρση που χαρακτήρισε την Αριστερά εκείνης της εποχής. (Και που, αν είχε πετύχει, όλα θα ήταν αλλιώς)


Έτσι απλά! Σαν «λαδέμπορας». Σαν σώγαμπρος που πάει στο Γιουσουρούμ τα τιμαλφή που έπεσαν στα χέρια του. Όμως αυτό κάνει συνεχώς ο κολλητός του Παππά – επικαλείται (με εμφυλιοπολεμικό μάλιστα τρόπο) την ιστορία της Αριστεράς, για να παραδίδει τη χώρα στις ΗΠΑ, τα Μνημόνια και τον Νεοφιλελευθερισμό.

Αυτήν τη φορά τα άκουσε από τον κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο, πρόεδρο του Συνασπισμού. Ο οποίος χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, υβριστή, μίλησε για κόμμα Ανώνυμη Εταιρεία, για εξαθλίωση, θεσμική και ηθική, για εκφυλισμό, για αποχετευτικό σύστημα του πολιτεύματος και για άλλα, περί των οποίων ο Τσίπρας, κιχ!

Διότι έτσι πορεύεται: με σιωπές, ψέματα και παραλογισμούς. Εδώ και πολύν καιρό! Πράγμα που εγείρει το εξής αμείλικτο ερώτημα: οι Αριστεροί που τον ακολουθούν ακόμα (όσοι ακόμα τον ακολουθούν) σε τι τον ακουλουθούν;


………………………………….

Σε αυτήν τη φάρσα, δεν ήξερε ο Τσίπρας τι έκανε το δεξί του χέρι; Τι εννοεί ο Παππάς όταν λέει ότι «ο Τσίπρας είχε μια γενική ενημέρωση»; Δεν έβλεπε ο Τσίπρας τα καθημερινά δελτία ενημέρωσης (για τα μάτια του πρωθυπουργού μόνον) της ΕΥΠ; Παπαγγελόπουλος, Καμμένος – τι μιλούσαν μεταξύ τους; Σουαχίλι; Τα σπίτια του Παπαδημούλη, τι ήταν; Οι ευρωβουλευτές τύπου Κόκκαλη και Γεωργούλη τι κομίζουν; – ποιαν Αριστερά ακολουθούν οι Αριστεροί που ακολουθούν τον Ραγκούση, τους Βαρδινογιάννηδες, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ κι όλην αυτήν την παρδαλή στρατιά του Μπρανκαλεόνε;

Ο ΣΥΡΙΖΑ φούσκωσε όπως το ΠΑΣΟΚ και τώρα όπως το ΠΑΣΟΚ ξεφουσκώνει (και μάλιστα διά του ΠΑΣΟΚ – αυτό είναι το αστείο).


Θα έλεγε κανείς ότι, εν τέλει, θα ήταν καλό να μεταλλαχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σοβαρό και στιβαρό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (τον δεύτερο, ή τον πρώτο πόλο, που έχει ανάγκη για να λειτουργεί το σύστημα του δικομματικού μονοκομματισμού).

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνον σε ένα κακέκτυπο ενός τέτοιου κόμματος μπορεί να εξελιχθεί (στον βαθμό που δεν έχει εξελιχθεί ήδη). Κι αυτό διότι α) αυτό που θεωρεί ο ίδιος «Αριστερά» στο εσωτερικό του είναι ένα κράμα από σοφιστείες, μωρολογίες και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ώστε να δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα. Και β) το κόμμα αυτό έχει μαζέψει όλα τα περιτρίμματα του ΠΑΣΟΚ. Ήτοι, το εγχείρημα εδράζεται σε δύο συνιστώσες, τη μία χειρότερη από την άλλη: μια υποταγμένη και υποτελή «Αριστερά» συν τα κουρέλια που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ στην πτώση του.

……………………..

Ούτε ο μεγαλύτερος Αλχημιστής όλων των εποχών, θα μπορούσε με τέτοια υλικά να παραγάγει κάτι καλύτερο από τα μαντζούνια του απατεώνα ψευτογιατρού που απασχολεί αυτόν τον καιρό το Πανελλήνιον.

***

Έχω λοιπόν την εντύπωση ότι τα μαντζούνια του Τσίπρα δεν έχουν πλέον αντοχή στον χρόνο. Προς μεγάλη χαρά του Μητσοτάκη (ο οποίος βαδίζει πλέον προς έναν πολιτικώς ορθό αυταρχισμό) ο ΣΥΡΙΖΑ θα φυλλοροεί, ικανός μόνον για δικαιωματιστική αντιπολίτευση – όταν δεν υπερφαλαγγίζεται ακόμα και σε αυτήν από τους «εκσυγχρονιστές» του νεοφιλελευθερισμού.

Δυστυχώς, όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ανοίγεται κάποιος δρόμος, ατραπός έστω, για την επανεμφάνιση της Αριστεράς στο προσκήνιο. Αντιθέτως! Κάτι η ζημιά που έκανε στο όνομα της Αριστεράς ο Τσίπρας, κάτι το γεγονός ότι αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται (πλην ΚΚΕ) θραύσματα και σπαράγματα, ενίοτε ανθρωποφαγικά μεταξύ τους, το αποτέλεσμα δεν είναι ενθαρρυντικό για τον λαό.

Σε μια συγκυρία από τις χειρότερες στην Ιστορία μας, με τη χώρα εν μέσω του κορωνοϊού, να είναι Προτεκτοράτο, να αντιμετωπίζει ύφεση μέσα στην ύφεση και να κινδυνεύει από την ιμπεριαλιστική πολιτική της Τουρκίας.

Λέει ο ποιητής για τους «υπέρ Αχαϊκής Συμπολιτείας πολεμήσαντε», «άμωμοι αυτοί αν έπταισαν ο Δίαιος και ο Κριτόλαος».

Από Διαίους και Κριτόλαους έχουμε πήξει. Οι «άμωμοι» όμως θα πάνε, ως πρόβατα επί σφαγήν; Θέλω να ελπίζω ότι δεν τον νομίζω…

Πηγή: edromos.gr



Στάθης: Σχετικά με τον συντάκτη




http://sioualtec.blogspot.com/2020/07/blog-post_54.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.