Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ???

Καποιοι ρωτανε αν η αυτοκτονια ειναι μεταδοτικη. Η πιθανοτητα
να μιμηθει καποιος τον αυτοχειρα ειναι αυξημενη σε ατομα τα
οποια ηδη εχουν σκεφτει η αποπειραθει να βαλουν τελος στην ζωη τους. ΜΙΜΙΔΙΑ [μοναδες μιμισης με την ευρυτερη εννοια περισσοτερο η λιγοτερο συνειδητες απο την πλευρα του μιμητη η απο εκεινη του μιμουμενου]. Η αυξηση της ανεργιας η μειωση του εισοδηματος η ακομα και η απωλεια του,συσχετιζονται με αυξηση της ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ και ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ. Επισης οι επισκεψεις σε ψυχιατρους και η χορηγηση ψυχοφαρμακων, εχουν χτυπησει κοκκινο. Ομως αυτο που πρεπει να πουμε ειναι οτι η αυτοκτονια δεν εχει αμεση σχεση με την απωλεια του εισοδηματος λογω κρισης.
Αυτο δεν σημαινει πως καποιος που θα φαλιρισει η θα χασει την δουλεια του θα αυτοκτονισει...
Η Αυτοκτονια ειναι ενα πολυ-παραγοντικο φαινομενο και εχει πολλες και διαφορετικες αιτιες, οπως την προσωπικοτητα του ατομου και την ψυχικη του υγεια.
Τελος τα αρνητικα γεγονοτα στην ζωη ενος ατομου και το περιβαλλον του ειναι πιθανο να συμβαλλουν στην αναπτυξη αυτοκτονικης συμπεριφορας,για να προλαβουμε τετοιες καταστασεις πρεπει να εχουμε σωστη ενημερωση ,και ενα υποστηρικτικο δικτυο απο το αμεσο περιβαλλον....
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΛΩΝ....
lolek



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.