Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Λίγα λόγια για το troktiko...


"Τα ξημερώματα της Δευτέρας 19/7/2010 άγνωστοι δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σωκράτης Γκιόλιας βρισκόταν στο διαμέρισμα του όταν περίπου στις 5:25 το πρωί του χτύπησαν το κουδούνι για να κατεβεί κάτω γιατί του κλέβουν το αυτοκίνητο. Όταν κατέβηκε στο δρόμο, τον "γάζωσαν" με 16 σφαίρες, και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο." Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν ο εκφραστής του μεγαλύτερου ελληνικού blog "troktiko". Το "troktiko" ένα blog που δημιουργήθηκε για να λέει την αλήθεια και μόνο αυτή, ακόμα και αν ενοχλούνταν κάποιοι, ήταν η ιδέα του Σωκράτη Γκιόλια, όπως ακριβώς αναφέρουν οι δηλώσεις των διαχειριστών του συγκεκριμένου blog τη ημέρα της δολοφονίας του.
Σάββατο 24/7 ώρα 12:18 πμ είναι η τελευταία ανάρτηση του blog λίγες μέρες μετά την δολοφονία του εμπνευστή τους Σωκράτη Γκιόλια, οι διαχειριστές του blog αποφάσισαν να σταματήσουν την λειτουργία του. Με την φράση: "Καληνύχτα Ελλάδα, ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης" ένα blog, το μεγαλύτερο της Ελλάδας έκλεισε. Τα κατάφεραν λοιπόν; Θα καταφέρουν να κλείσουν όλα τα ιστολόγια; Αλήθεια, κινδυνεύουν όλοι οι bloggers που δεν θέλουν να συμβιβαστούν με μία σάπια και διεφθαρμένη κοινωνία; Ας αντισταθούμε. Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, δυστυχώς θα είναι πάντα η αφορμή για να είμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Ας μη επιτρέψουμε να μπει φίμωτρο στην ελευθερία λόγου, στην ελευθερία έκφρασης. 

Ubi dubium ibi libertas
 
troktiko πάντα στην σκέψη μας. 

Με την ελπίδα ότι κάποτε θα σε δούμε ξανά στον αέρα του διαδικτύου...


ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ...
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.