Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟ DNA ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ


Τα απομεινάρια από τον καπνό του τσιγάρου που έχουν προσκολληθεί στα ρούχα, στους τοίχους και στα έπιπλα δεν είναι απλώς ενοχλητικά λόγω μυρωδιάς, αλλά μπορούν να κάνουν και κακό στην υγεία και μάλιστα σοβαρό, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.


Η μελέτη προειδοποιεί ότι αυτού του είδους το παθητικό κάπνισμα από «τρίτο χέρι», όπου δεν χρειάζεται καν να εισπνεύσει κάποιος τον καπνό του άλλου, όπως στο παθητικό κάπνισμα («από δεύτερο χέρι»), μπορεί να αποβεί καρκινογόνο, όταν π.χ. τα παιδιά που παίζουν σε ένα δωμάτιο, όπου προηγουμένως υπήρχαν καπνιστές, βάζουν στο στόμα τους αντικείμενα, πάνω στα οποία υπάρχουν ουσίες από τον καπνό του τσιγάρου.
Μέχρι στιγμής, ο καλύτερος τρόπος για να μειώσει κανείς τον κίνδυνο του «καπνίσματος από τρίτο χέρι», είναι να καθαρίζει καλά (ή και να απομακρύνει από τους κλειστούς χώρους) τα αντικείμενα που έχουν εκτεθεί περισσότερο στον καπνό των τσιγάρων, όπως ρούχα, κουρτίνες, σκεπάσματα, έπιπλα και χαλιά, καθώς επίσης -σε περίπτωση μετακόμισης σε σπίτι όπου έμεναν καπνιστές- να ξαναβάψει τους τοίχους.  
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΟΤΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ
 ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΡΕΥΝΑ...

2 σχόλια:

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.