Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ανακαλύφθηκε η θρυλική "Λευκή Πόλη"; - Ήταν γεμάτη θησαυρούς πέραν κάθε φαντασίας


Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι βρήκαν την θρυλική "Χαμένη Πόλη" στα δάση της Ονδούρας.
Η ονομαζόμενη "Λευκή Πόλη", αφιερωμένη στον θεό Πίθηκο, ήταν εδώ και 1000 χρόνια το όνειρο του κάθε κυνηγού θησαυρού, αφού λέγεται πως ήταν γεμάτη χρυσό και πλούτο, πέραν κάθε φαντασίας.


 
Σύμφωνα με το National Geographic, στις αρχές του μήνα βρέθηκε "χαμένη πόλη", που ήταν καλά κρυμμένη στο δάσος της βροχής στην Ονδούρα. Το National Geographic δεν κάνει λόγο για την "Χαμένη Πόλη", αλλά για μία πόλη που ήταν χαμένη μέσα στο δάσος, κρατώντας αποστάσεις από την ανακάλυψη που διχάζει του επιστήμονες.
Ήδη το 1940, o Theodore Morde, νεαρός εξερευνητής από την Μασαχουσέτη, είχε υποστηρίξει ότι βρήκε την θρυλική χαμένη πόλη ή αλλιώς την "Λευκή Πόλη" όπως είναι γνωστή.


 
Η "Χαμένη Πόλη" από τότε έπεσε ξανά στην λήθη, στοιχειώνοντας την φαντασία των κυνηγών θησαυρού, όμως το 2012, μία ομάδα αποτελούμενη από αρχαιολόγους από τις ΗΠΑ και την Ονδούρα επανέλαβαν τις έρευνες στην περιοχή με την βοήθεια προηγμένης τεχνολογίας και αεροφωτογραφιών. Το αποτέλεσμα ήταν να δουν πως στην περιοχή υπήρχε κατασκευή ορθογωνίου σχήματος, η οποία θα μπορούσε να ήταν μόνο ανθρώπινο κατασκεύασμα.


 
Περαιτέρω έρευνα στο έδαφος αποκάλυψε πάνω από 50 κατασκευές θαμμένες κάτω από την Γη οι οποίες σύμφωνα με τους ερευνητές χρονολογούνται από το 1000 έως το 1400 μ.Χ.
Σύμφωνα με τον Douglas Preston του National Geographic: «Οι κορυφές των 52 κατασκευών ξεχωρίζουν από τη γη ενώ πολλές περισσότερες βρίσκονται προφανώς κάτω από το έδαφος».
Η πόλη ονομάζεται και "Λευκή Πόλη του Χρυσού" εξαιτίας των αναφορών σε αρχαία κείμενα ναούς από ελεφαντόδοντο που ήταν γεμάτοι αμύθητους θησαυρούς.


 
Δυτικοί αναφέρονται πρώτη φορά στην μυθική πόλη το 1526 λόγω του conquistador Hernando Cortes, ο οποίος ανέφερε την ύπαρξη της στο Βασιλιάς Κάρολο τον 5ο της Ισπανίας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.