Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Facebook: Επιτυχείς οι δοκιμές των αεροσκαφών που παρέχουν Ίντερνετ


Την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης δοκιμής των μη επανδρωμένων αεροσκαφών παροχής ασύρματης πρόσβασης στο Ίντερνετ, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος internet.org ανακοίνωσε ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.


Η πρώτη δοκιμαστική πτήση αυτών των αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε στη Μ. Βρετανία, όπως έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στο Facebook. Το τελικό σχέδιο θα έχει άνοιγμα φτερών μεγαλύτερο από αυτό ενός Boeing 737, αλλά θα ζυγίζει λιγότερο από ένα αυτοκίνητο και θα κινείται με ηλιακή ενέργεια από συλλέκτες στα φτερά του. Θα είναι σε θέση να παραμένει εν πτήσει σε ύψη άνω των 60.000 ποδών, για διαστήματα μηνών κάθε φορά.

Αεροσκάφη τέτοιου είδους, σημειώνει ο Ζούκερμπεργκ, θα βοηθήσουν στο να παραμένει διασυνδεδεμένος όλος ο κόσμος, παρέχοντας πρόσβαση σε όσους μένουν σε περιοχές που δεν υποστηρίζονται από τις παρούσες διαδικτυακές υποδομές.

Το Facebook δεν είναι η μόνη εταιρεία με τέτοιες φιλοδοξίες, καθώς πέρυσι η πορτογαλική Quarkson ανακοίνωσε το αντίστοιχο πρόγραμμα SkyOrbiter, ενώ η Google έχει το Project Loon, που αντί για αεροσκάφη περιλαμβάνει αερόστατα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.