Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Στη μνήμη του Σωκράτη.


Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με την ΤΕ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και το Δήμο Ηλιούπολης διοργάνωσαν σημερα αγώνα δρόμου 5.000μ ο οποίος είναι υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ για να τιμηθεί η μνήμη του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

 Σωκράτης Γκιόλιας




Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε στις 19 Ιουλίου 2010 έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Ο Σωκράτης πυροβολήθηκε 16 φορές από μικρή απόσταση. Την ευθύνη ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών, ενώ, ως σήμερα, οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι.
Γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1973 στη Γερμανία και ήταν παιδί ελληνικής πολύτεκνης οικογένειας, η οποία επέστρεψε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Από 19 ετών άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel και συνεργάστηκαν έως και τον Οκτώβριο του 2008. Επίσης εργάστηκε σε αθλητικές εφημερίδες, καλύπτοντας για χρόνια ρεπορτάζ στίβου. Το διάστημα πριν από τη δολοφονία του εργαζόταν ως συντάκτης στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και ήταν διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 9,89. Φερόταν ακόμη ως συνιδρυτής του ειδησεογραφικού ιστολόγιου troktiko, κάτι που το ίδιο αποδείχθηκε μετά τη δολοφονία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.