Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Η διάσειση συνδέεται άμεσα με το Αλτσχάιμερ.


Η σοβαρή διάσειση μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για την εκδήλωση Αλτσχάιμερ στα επόμενα χρόνια της ζωής, δηλώνουν οι ερευνητές.Η ερευνητική ομάδα από τη Mayo Clinic στο Ρότσεστερ της Μινεσότα πραγματοποίησε εγκεφαλική απεικόνιση σε 448 ηλικιωμένους που παρουσίαζαν απώλεια μνήμης και σε 141 υγιή άτομα. Ποσοστό 17% και στις δύο ομάδες είχε υποστεί τραυματισμό στο κεφάλι, με επακόλουθη απώλεια των αισθήσεων ή απώλεια μνήμης.

Τα άτομα που δεν παρουσίαζαν προβλήματα με τη μνήμη τους δεν εμφάνισαν ανωμαλίες στις εγκεφαλικές απεικονίσεις. Αντιθέτως, οι υπόλοιποι ασθενείς φάνηκε πως έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν Αλτσχάιμερ, λόγω της συσσώρευσης συγκεκριμένων πρωτεϊνών που σχετίζονται με τη νόσο.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Neurology. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι σοβαροί τραυματισμοί στο κεφάλι οδηγούν στη μεγαλύτερη συσσώρευση βήτα αμυλοειδών στον εγκέφαλο, ωστόσο παραμένει άγνωστος ο μηχανισμός με τον οποίο επέρχεται αυτό το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.