Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Economist: Ο απών καθηγητής


Το επιθετικό κλίμα σε βάρος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών συνεχίστηκε από τον Economist, σε άρθρο με τίτλο Ο Απών Καθηγητής.
Το γνωστό περιοδικό γράφει, μεταξύ άλλων, για τον κ. Βαρουφάκη ότι δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής στους ομολόγους του. «Τους κάνει διαλέξεις και επιδεικνύει μικρό ενδιαφέρον για τις λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι δανειστές της Ελλάδας». 


«Ο ρυθμός των διαπραγματεύσεων επιταχύνθηκε τελευταία, καθώς το πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας οξύνεται. Αλλά ο κ. Βαρουφάκης εξακολουθεί να βάζει εμπόδια, όπως λένε διάφοροι αξιωματούχοι σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη» αναφέρει ο Economist.
 
Μιλά επίσης για έλλειψη σύμπνοιας εντός του οικονομικού επιτελείου με τον Γιάννη Δραγασάκη να «πρόσκειται στον κ. Τσίπρα, όχι όμως και στον κ. Βαρουφάκη», ενώ «τα μηνύματα που στέλνει ο κ. Δραγασάκης στους 'θεσμούς' (...) είναι πιο συναινετικά από εκείνα του κ. Βαρουφάκη».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.