Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ευρώπη δύο ταχυτήτων θέλει ο Γερμανός αντικαγκελάριος


Ευρώπη δύο ταχυτήτων με τη Γερμανία και τη Γαλλία να ηγούνται και άλλες χώρες να ακολουθούν, προτείνει ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε άρθρο του στην λαϊκιστική γερμανική «Bild».

Σύμφωνα με τον Γκάμπριελ, «στην Ευρώπη χρειαζόμαστε περισσότερο θάρρος για διαφορετικές ταχύτητες στη συνεργασία». Επιχείρημα για το σχέδιο του Γερμανού υπουργού Οικονομίας είναι πως «δεν χρειάζεται να κάνουν όλοι όλα. Αλλά χρειαζόμαστε βαθύτερη συνεργασία κάτω από τη στέγη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Μερικοί - ιδιαίτερα η Γαλλία και η Γερμανία - χρειάζεται να δείξουν το δρόμο, για παράδειγμα στην ενεργειακή πολιτική ή στη συνεργασία στην οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική. Οι άλλοι μπορούν να ακολουθήσουν όταν είναι έτοιμοι», γράφει.

Οι δηλώσεις του Γκάμπριελ στην κίτρινη εφημερίδα δημοσιεύονται την ίδια μέρα που θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέϊβιντ Κάμερον και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στο Βερολίνο στην προσπάθεια του πρώτου να βρει υποστήριξη για μεταρρυθμίσεις στην Ε.Ε.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος σημείωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται να αλλάξει για να γίνει πιο κοινωνική και πιο δίκαια, και υποστήριξε την αύξηση των επενδύσεων και της ανάπτυξης ώστε να δημιουργηθούν δουλειές, καθώς και τη δίκαια διανομή μεταναστών από τη Βόρειο Αφρική.

«Τα προβλήματα που απλώνονται μπροστά μας είναι τόσο μεγάλα, ώστε κάθε χώρα αδυνατεί να τα λύσει μόνη της, ακόμα και η ισχυρή Γερμανία. Γι' αυτό το λόγο, ήρθε η ώρα να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη», τόνισε ο Γκάμπριελ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.