Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τη σωτηρία των Ταμείων


Κινητοποιήσεις για τη σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων έχει προγραμματίσει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 ώς τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που προγραμματίζεται στις 12.30 έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Στις 13.00, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και των φορέων που έχουν συγκροτήσει τη συντονιστική επιτροπή για τη σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων αναμένεται να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, θεσπίζοντας μόνιμη -νομικά κατοχυρωμένη- κρατική χρηματοδότηση», καθώς και «να αναλάβει τις υποχρεώσεις της και να αγνοήσει τις απαιτήσεις των δανειστών», αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Επισημαίνοντας ότι όλα τα μεγάλα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι η ευθύνη για αυτήν την κατάσταση είναι διαχρονική και βαραίνει όλες τις κυβερνήσεις.

Στις απαιτήσεις της ΑΔΕΔΥ συμπεριλαμβάνονται: κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος με νόμο. Επαναφορά της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Καμία νέα μείωση στο εφάπαξ. Επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης. Κατάργηση των μνημονίων και διαγραφή του χρέους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.