Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Εξαπάτηση: Μια κρυμμένη ευλογία


Γεια σου πιτσιρίκο,
Μου δίνεις πάσες, κομπανιέρο, και δε μπορώ να μην τις εκμεταλλεύομαι.

Η τελευταία σου ασίστ προέρχεται από το άρθρο στο οποίο γράφεις: «Αν κάποιος είναι απατεώνας και σε εξαπατήσει, δεν φταις εσύ που εξαπατήθηκες. Μην τρελαθούμε κιόλας. Ο Τσίπρας και η παρέα του είναι απατεώνες. Μπράβο τους που εξαπάτησαν τόσους ανθρώπους. Μπράβο τους που έλεγαν πέντε χρόνια «άσπρο» και έκαναν μαύρο. Και τώρα;»

Εξαπατηθήκαμε πολλοί και πολύ. Φαινόταν ότι η Πρώτη Φορά Αριστερά θα ήταν κάτι διαφορετικό από τους προηγούμενους και δε μπορούσαμε να δεχτούμε ότι μετά από τόσα χρόνια κοροϊδίας από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ο Αλέξης θα αποδειχθεί ίδιος και χειρότερος.

Βέβαια τα σημάδια υπήρχαν (Πάκης, Κουρουμπλής, Πανούσης κ.α.) αλλά δε θέλω να κάνω τον έξυπνο ούτε τον μετά Χριστόν προφήτη. Προσωπικά το παραμύθι το έφαγα αμάσητο.

Ο πόλεμος που φαινομενικά δεχόταν από τα κανάλια (που θα κυνηγούσε αλλά ποτέ δεν κυνήγησε) με έπειθε ότι ο Τσίπρας εννοούσε αυτά που έλεγε.
Εκ των υστέρων, δεν είμαι σίγουρος ότι ο πόλεμος ήταν original και όχι σικέ, και για αυτό χρησιμοποιώ τη λέξη «Φαινομενικά».
Και φτάνουμε στο ερώτημά σου: και τώρα;

Τώρα, πιτσιρίκο, δεν πιστεύω τίποτα και κανέναν. Με ψήνει μεν η Ζωή και την παραδέχομαι, ειδικά αφού βλέπω τη διαπλοκή να την πολεμά με λύσσα -ελπίζω όχι σικέ-, θέλω πάλι τον Γιάννννννννννννη στις επάλξεις, χάρηκα που διάβασα ότι μάλλον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αλαβάνος και Λαφαζάνης θα κατέβουν μαζί· εννοείται πως πρέπει να πείσουν και τον Καζάκη να συμμετάσχει), αλλά μέχρι κάποιος να κάνει αυτά που λέει και να μη μας εξαπατήσει πάλι, κρατάω πισινές.

Μπορεί να είναι και για καλό.
Το τέλος των ψευδαισθήσεων ήρθε νωρίτερα από το τέλος της Πρώτης Φοράς Αριστερά που μόνο αριστερά δεν αποδείχθηκε.
Την επόμενη φορά, πριν το ρίξω ελαφρά τη καρδία, θα είμαι προσεκτικότερος και λιγότερο απόλυτος για το σωστό της επιλογής μου.
Το λες και κρυμμένη ευλογία.
Καλή συνέχεια,
Γιώργος.

(Αγαπητέ Γιώργο, εγώ δεν το έφαγα το παραμύθι και δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ -ήταν ορατή η μετάλλαξη του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δυο χρόνια- αλλά πρέπει να παραδεχτώ πως, πιο πολύ και από την απάτη τους, με εξέπληξε ο κυνισμός τους. Επίσης, δεν με έπειθαν καθόλου πολλές από αυτές τις σκατόφατσες. Τους λυπάμαι αλλά δεν τους συμπονώ. Θλιβερή η κατάντια τους. Και θα την πληρώσουν ακριβά. Γιώργο, εγώ πιστεύω σε ανθρώπους. Πιστεύω όποιον είναι συνεπής, όσο είναι συνεπής. Καλή συνέχεια.)

pistirikos.net

Επιλογή φωτο
ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.