Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ παραπέμπονται οι απεργοσπάστες


Την παραπομπή στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ με αίτημα για διαγραφή αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του συνδικαλιστικού οργάνου σε συνεδρίασή του το πρωί της Τρίτης. Εκτός των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ παραπέμπονται και εργαζόμενοι σε ενημερωτικές ιστοσελίδες.
Στην ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αναφέρει:


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συνεδρίασε σήμερα στις 11:00 π.μ. προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία της 48ωρης απεργίας σε όλα τα Μ.Μ.Ε.
Το Δ.Σ. χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, οι οποίοι κρατούν ψηλά τη σημαία του αγώνα για την διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ και ιδιαιτέρως τους νέους συναδέλφους, που εργάζονται σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και απεργούν.
 Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Είναι αγώνας αξιοπρέπειας για τα στοιχειώδη ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και γι’ αυτό θα τον κερδίσουμε
Θλιβερή εξαίρεση στη μάχη για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ αποτέλεσαν ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΙ αλλά και ενημερωτικές ιστοσελίδες, δημοσιογράφοι των οποίων «έσπασαν» την απεργία και έθεσαν τους εαυτούς τους απέναντι στον κλάδο την πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα.
Το Δ.Σ. αποφάσισε να παραπέμψει τους απεργοσπάστες στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για διαγραφή από τα μητρώα της Ενώσεως, με βάση τη ρητή διάταξη του Καταστατικού που ορίζει σαφώς (άρθρο 7, παρ. 1, περ. ιζ), την υποχρέωση των μελών να πειθαρχούν απόλυτα στις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης για απεργία.
Το Δ.Σ. δηλώνει τέλος την ικανοποίησή του, που ο πολιτικός κόσμος  συμμεριζόμενος την αγωνία και τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΣΗΕΑ με αποτέλεσμα η μεγάλη του πλειοψηφία να αποφύγει τις εμφανίσεις σε απεργοσπαστικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.
Νωρίτερα η ΕΣΗΕΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλούσε πολιτικούς, φορείς, δημοσιογράφους και πολίτες να μην συμμετέχουν στα πάνελ του ΣΚΑΪ, που έσπασε την απεργία, όπως έπραξε και το ραδιόφωνο και η ιστοσελίδα του ομίλου.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Από τις 6 το πρωί, σήμερα, όλοι οι δημοσιογράφοι απεργούν για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, ζητώντας από την κυβέρνηση να νομοθετήσει αμέσως.
Ο ΣΚΑΪ, αγνοώντας τον αγώνα που δίνει ο κλάδος για τα στοιχειώδη ασφαλιστικά δικαιώματά του, «έσπασε» την απεργία.
Καλούμε τους πολιτικούς όλων των κομμάτων, τους κοινωνικούς φορείς, τους δημοσιογράφους αλλά και κάθε πολίτη που σέβεται τη δημοκρατία και το δίκαιο αγώνα μας να μην συμμετέχει στα πάνελ του ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια της απεργίας.
Ζητούμε από όλους αλληλεγγύη και στήριξη στη μάχη για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ.

http://www.efsyn.gr/arthro/sto-peitharhiko-tis-esiea-parapempontai-oi-apergospastes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.