Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Η επίσημη συνένοχη Ελλάδα αγιοποιεί τον W. Schaeuble. Αναγορεύει σε σωτήρες τους δημίους της!


Δεν χωράει αμφιβολία, ότι η κυρίαρχη πολιτική τάξη αυτής της χώρας υπήρξε διαχρονικά ξενόδουλη, αναζητούσε πάντοτε στο διάβα της ξένη «προστασία» και ξένο «προστάτη» επί της χώρας, κατά προτίμηση την κυρίαρχη δύναμη στον κόσμο, ενώ συχνά χωρίζονταν σε βαθιά αντιμαχόμενες αστικές μερίδες, που δίχαζαν την χώρα και τον λαό, ανάλογα με την επιλογή προστατών, οι οποίοι είχαν αντιτιθέμενα συμφέροντα.

Ακόμα, όμως, και για μια βαθύτατα εθελόδουλη πολιτική τάξη όπως αυτή της χώρας μας, συνιστά έκπληξη η έκταση που έλαβε το κύμα “αγιοποίησης” του W. Schaeuble, με αφορμή την μάλλον εξωραϊστική συνέντευξη του τελευταίου στον Αλέξη Παπαχελά.

Μπορεί ο W. Schaeuble να είναι εκ των υπευθύνων μιας συνεχιζόμενης τραγωδίας στην Ελλάδα, που μάλλον δεν έχει ξαναϋποστεί καμιά άλλη χώρα σε ειρηνική περίοδο αλλά ο ραγιαδισμός των συνυπεύθυνων κυρίαρχων πολιτικών, οικονομικών και δημοσιογραφικών κύκλων της χώρας είναι τόσος και τέτοιος, ώστε πολύ γρήγορα μπορεί να υλοποιηθεί η πρόβλεψη του W. Schaeuble και να δούμε το άγαλμά του σε περίοπτη θέση σε κεντρικό σημείο της Αθήνας ως εθνικού ευεργέτη!
Εντυπωσιακή ήταν, επίσης, η άκριτη προβολή που εδόθη στις δήθεν προτάσεις του W. Schaeuble, τις οποίες υποτίθεται ότι έκανε το 2012 και το 2015 στον Ευ. Βενιζέλο και στον Αλ. Τσίπρα αντίστοιχα, για προσωρινή έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Και ενώ όλοι φέρουν ως γεγονός αυτές τις προτάσεις, κανένας δεν ζήτησε από τον W.Schaeuble, ούτε τώρα αλλά ούτε και οι τότε συνομιλητές του, να πει πώς εννοούσεσυγκεκριμένα τη πρότασή του για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και ποια θα ήταν συγκεκριμένα η «βοήθεια» της Γερμανίας και της ΕΕ για την υλοποίησή της.
Και το κυριότερο κανένας δεν ρώτησε τον W. Schaeuble γιατί αφού θεωρούσε τόσο καλή την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, έδωσε ο ίδιος μαζί με το Γερμανικό κατεστημένο και την ΕΕ τέτοιο σκληρό αγώνα για να ματαιώσουν το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, να το μετατρέψουν αντιδημοκρατικά σε «ΝΑΙ», σε ταπεινωτική συνθηκολόγηση και σε προκλητική κωλοτούμπα της κυβέρνησης.
Ελάχιστη αμφιβολία απομένει, ότι οι δήθεν προτάσεις Schaeuble προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν ήταν τίποτα άλλο από σκέτες, εκ του ασφαλούς, «μπλόφες» ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, «ορθολογικές τεχνοκρατικές οικονομικές απόψεις» οι οποίες, όμως, δεν λάμβαναν υπόψη την συγκυρία και κρίσιμες πολιτικές και γεωστρατηγικές παραμέτρους και επιπτώσεις, οι οποίες έπαιζαν καθοριστικό λόγο στις τελικές αποφάσεις των κέντρων της ΕΕ και των υπερατλαντικών συμμάχων της.
Η κυρίαρχη πολιτικοοικονομική τάξη της χώρας είναι τόσο βαθιά υποδουλωμένη και παραδομένη στην «προστασία» ώστε να τρομοκρατείται ακόμη και με τις μπλόφες των κηδεμόνων της και να μην μπορεί να διακρίνει την αλήθεια από την προπαγάνδα.
Η ΕΕ της Merkel και του Schaeuble έχει ως μόνη πολιτική, οικονομική και γεωστρατηγική επιλογή την αιχμαλωσία της Ελλάδας στο ευρώ και στον ευρωενωσιακό μονόδρομο, με άλλα λόγια το αλυσόδεμά της ως οιονεί αποικία χρέους, λιτότητας και οικονομικής εκμετάλλευσης.
Η Ελλάδα, αντί να αναγορεύει ως σωτήρες τους δημίους της, οφείλει να ακολουθήσει άλλο δρόμο. Και δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να ανασάνει και να προκόψει, από την άμεση συντεταγμένη μετάβαση στο εθνικό της νόμισμα και την ρήξη με την νεοφιλελεύθερη ΕΕ στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού της οικονομίας και της κοινωνίας.
iskra.gr
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2017/10/w-schaeuble.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.