Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

GP Μεξικό: Ταχύτεροι οι Bottas, Ricciardo στα ελεύθερα


Η σημερινή πρώτη μέρα δράση στο πλαίσιο του δέκατου-όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, δεν ανέδειξε τις πραγματικές ισορροπίες δυνάμεων. Κρυφτούλι από Red Bull Racing και Scuderi Ferrari.
ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ


Η πίστα Hermanos Rodriguez υποδέχτηκε ομάδες και οδηγούς σήμερα με ζεστές συνθήκες: Θερμοκρασία αέρα 23 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία οδοστρώματος 46 βαθμούς Κελσίου.
Το ξεκίνημα του FP1 βρήκε τους περισσότερους οδηγούς να αξιολογούν την πάρα πολύ μαλακή γόμα της Pirelli που έρχεται στη συγκεκριμένη πίστα για πρώτη φορά και αποτέλεσε και την πιο δημοφιλή επιλογή.

Ο Μπότας ήταν ταχύτερος όλων με το Χάμιλτον να ακολουθεί. Στη Mercedes δεν δείχνουν σημάδια χαλάρωσης παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Σε Ferrari και Red Bull χρησιμοποίησαν την πολύ μαλακή γόμα που έδειξε καλύτερη σταθερότητα. Αναμένεται να μεγιστοποιηθεί η χρήση της στον αγώνα.
Συνολικά οι χρόνοι της 1ης περιόδου ήταν:

GP-Mexico17-FP1-times640

Στο FP2 αρκετοί οδηγοί όπως ο Ντάνιελ Ρικιάρντο που ήταν ταχύτερος όλων δοκίμασαν την μαλακή γόμα. Μάλιστα ο Αυστραλός μ’ αυτή πέτυχε και τον ταχύτερο χρόνο ημέρας. Από την Pirelli επισήμαναν την εξέλιξη στο κράτημα της πίστας ξεκαθάριζαν όμως ότι ακόμη απέχουμε από την κατάσταση που θα βρίσκεται η πίστα την Κυριακή. Πολύ κοντά του βρίσκονταν οι Χάμιλτον και Φερστάπεν. Ο Ολλανδός σταμάτησε λίγο πριν το φινάλε την προσπάθειά του λόγω προβλήματος στην υβριδική μηχανή της Renault στην πλάτη της RB13. Στον αντίποδα ο Χάμιλτον συμπλήρωσε 28 γύρους με την πάρα πολύ μαλακή γόμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την Κυριακή θα κάνει μια αλλαγή ελαστικών από την πάρα πολύ μαλακή, στην πολύ μαλακή γόμα. Ο Φέτελ που πλασαρίστηκε 4ος είχε ένα πρόβλημα με την ενεργοποίηση του πυροσβεστήρα στο μονοθέσιό του (αν είναι δυνατόν!).
Συνολικά οι χρόνοι της 2ης περιόδου ήταν:

GP-Mexico17-FP2-times640

Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για αύριο στις 21:00 και θα μεταδοθούν απευθείας από τον COSMOTE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.