Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Η αληθινή ιστορία με τo ακέφαλο κοτόπουλο που έζησε δυο χρόνια χωρίς κεφάλι


Κάθε χρόνο παραμονές του Χάλογουϊν, το History Channel λατρεύει να θυμάται την ιστορία του Μάικ, του ακέφαλου κοτόπουλου, που έζησε (!) για σχεδόν δυο χρόνια μετά τον αποκεφαλισμό του.

Το παράδοξο φαινόμενο σημειώθηκε το 1945, όταν ένας αγρότης, ο Lloyd Olsen, κατά πώς συνήθιζε έσφαξε γύρω στα 40 κοτόπουλα. Για την ακρίβεια τα αποκεφάλισε, για να τα διαθέσει εν συνεχεία προς πώληση. Μόνο που ένα από αυτά την επόμενη μέρα βρήκε τον δρόμο της επιστροφής…



Οι επιστήμονες αμέσως υπέθεσαν ότι κάτι δεν έγινε σωστά κατά τον αποκεφαλισμό, με αποτέλεσμα να μείνει άθικτο το 80& του εγκεφάλου του πουλερικού, ένας θρόμβος κοντά στον λαιμό σταμάτησε την αιμορραγία και κάπως έτσι η οικογένεια του αγρότη απέκτησε ένα νέο, κάπως τρομακτικό, ωστόσο αξιαγάπητο κατοικίδιο, τον Μάικ.

Το ακέφαλο κοτόπουλο τρεφόταν με τη βοήθεια σταγονόμετρου, που έριχνε υγρή συνήθως τροφή κατευθείαν στον οισοφάγο, ενώ πολύ σύντομα η ιστορία του έγινε θέμα στις εφημερίδες της εποχής.

Βέβαια, πολύ σύντομα η οικογένεια ανακάλυψε ότι μπορεί να διοργανώνει περιοδείες ολόκληρες, στήνοντας το δικό της ιδιόμορφο freak show με πρωταγωνιστή αυτό το τυχερό – άτυχο κοτόπουλο. Πολύ σύντομα ο Μάικ μπορούσε να βγάζει περί τα 4.500 δολάρια το μήνα.



Άντεξε ακόμη και μία 18μηνη τουρνέ, που όμως έβαλε σε μπελάδες πολλά κοτόπουλα των Ηνωμένων Πολιτειών. Διψασμένοι για χρήμα και φήμη αγρότες είχαν αρχίσει να ξεπαστρεύουν «στρατιές» ολόκληρες από πουλερικά, ελπίζοντας ότι η «συνταγή» της επιτυχίας θα μπορούσε να επαναληφθεί. Φυσικά και δεν επαναλήφθηκε…

Στις 17 Μαρτίου του 1947, ο καημένος Μάικ πνίγηκε με κάτι που τον τάισαν σ’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Κι αυτή τη φορά δεν ξαναζωντάνεψε. Έγινε, όμως, το πρώτο κοτόπουλο που πέρασε στην ιστορία, ζώντας ακέφαλο για περίπου 2 χρόνια. Και βέβαια, τα κατάφερε πολύ καλύτερα από πολλούς που επιβιώνουν μεταφορικά χωρίς τίποτα μέσα στο κεφάλι τους…

Πηγή : lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.