Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Mercedes 300 SL Roadster: Το απόλυτο icon μοντέλο


Μία εκπληκτική Mercedes 300 SL Roadster του 1962, αναμένεται να κερδίσει τον άτυπο τίτλο του ομορφότερου μοντέλου από αυτά που πρόκειται να βρεθούν στην δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Fort Lauderdale, στην Φλόριντα των ΗΠΑ, τον ερχόμενο Απρίλιο.
Η συγκεκριμένη 300 SL Roadster είναι μία από τις ελάχιστες που κυκλοφορούν έως σήμερα. Βασικά της γνωρίσματα είναι ο εξωτερικός της χρωματισμός Mercedes Blue που συνδυάζεται ιδανικά με το κίτρινης απόχρωσης εσωτερικό και την κρεμ μαλακή οροφή. Η παραπάνω εικαστική λεπτομέρεια προήλθε χάρη στην καλαισθησία του τελευταίου της κατόχου, ενός Γερμανού κτηματομεσίτη, ο οποίος στη δεκαετία του ’70 απέκτησε την κλασική Mercedes βαμμένη σε διαφορετικό χρώμα.



Δεν είναι όμως μόνο τα παραπάνω που καθιστούν την συγκεκριμένη 300 SL Roadster ιδιαίτερη. Το γερμανικό ρόουντστερ διαθέτει επιπλέον εμπρός και πίσω δισκόφρενα, ενώ το μπλοκ του εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα των 3,0 λίτρων είναι αλουμινένιο.



Από την πρώτη ημέρας κυκλοφορίας, στις 9 Μαΐου 1962, η 300 SL έχει διανύσει μόλις 58.600 km και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η τιμή κτήσης θα φτάσει σχεδόν τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Μαζί με το αυτοκίνητο, το πακέτο περιλαμβάνει τα απαραίτητα εγχειρίδια λειτουργίας, καθώς και ένα πλήρες σετ εργαλείων.



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.