Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Η αγωνιστική Porsche 908 του '68 ακόμα και σήμερα μοιάζει διαστημική


Μπορεί τα Ιταλικά super cars να κλέβουν τις καρδιές των περισσότερων petrolheads, υπάρχουν όμως πολλοί φανατικοί της Γερμανικής τελειότητας που ακούει στο όνομα Porsche.
Όμως στο μυαλό των περισσότερων από εμάς η συγκεκριμένη ονομασία μας παραπέμπει σε ακριβά σαλόνια και όχι στους δρόμους των αγώνων ταχύτητας.

Πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή της

Η Γερμανική εταιρεία όμως έχει τεράστια παράδοση και σε αυτούς. Κατασκευάζοντας μερικά μοντέλα που είχαν σαρώσει τα πάντα στο διάβα τους.

Όπως αυτή η Porsche 908του'68, η οποία είχε κερδίσει τέσσερις φορές τα 1000 χλμ του Nürburgring από τότε που γεννήθηκε και μέχρι το 1980.

>
Η απόλυτη εκδοχή μιας από τις καλύτερες Porsche όλων των εποχών

Βέβαια ο δρόμος προς την επιτυχία ήταν δύσβατος, αφού στα πρώτα χιλιόμετρα του πρώτο της αγώνα, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που θα σου δείξουμε τράκαρε σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε να συνεχίσει.







Μετά όμως από μια γερή αναπαλαίωση/επισκευή που του έκανε ο τωρινός της ιδιοκτήτης το 2004, έχει καταφέρει να τρέξει έναν σημαντικό αριθμό vintage αγώνων.



Διάβασε κι αυτό:
Αυτές είναι οι πέντε πιο σπάνιες Porsche στην ιστορία





Όσο δε για την εμφάνιση της παραμένει διαστημική μέχρι σήμερα. Για αυτό και υπολογίζεται να πιάσει περίπου 2,8 εκ. δολάρια σε λίγες ημέρες που
θα δημοπρατηθεί στο Monterey της Καλιφόρνιας.

Κι αν σκεφτούμε την ιστορία που κουβαλάει, τότε στο μυαλό μας σίγουρα τα αξίζει.

Askmen
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.