Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Μπλόκο στο ΣτΕ για το αποτεφρωτήριο νεκρών στον Ελαιώνα - Τι υποστηρίζουν εταιρείες


Nα ακυρωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων (του 2017) με την οποία επιτράπηκε η δημιουργία χώρου αποτέφρωσης νεκρών στην περιοχή του Ελαιώνα ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας εταιρείες και μία Τράπεζα.
Χαρακτηρίζουν την απόφαση αντισυνταγματική και παράνομη και υποστήριζουν πως η λειτουργία μονάδας αποτέφρωσης κοντά στις εγκαταστάσεις τους είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία.

Μάλιστα, αναφέρουν πως η εγκατάσταση της μονάδας εκεί, δεν είναι μέσα στις επιτρεπόμενες χρήσεις της περιοχής, αφού είναι χαρακτηρισμένη ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και παράνομα αποχαρακτηρίζεται και μετατράπηκε σε οικοδομήσιμο χώρο κατάλληλο για ανέγερση κτιρίου για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Ακόμη υποστηρίζουν ότι επιδεινώνει το περιβάλλον της περιοχής και την ποιότητα ζωής και τους όρους διαβίωσης των κατοίκων.

http://www.topontiki.gr/article/265651/mploko-sto-ste-gia-apotefrotirio-nekron-ston-elaiona-ti-ypostirizoyn-etaireies
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.