Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ταυτοποιήθηκε δεύτερος χρυσαυγίτης για την επίθεση στη «Φαβέλα»

25/02/2018: Έρευνες των αρχών στη «Φαβέλα» μετά την επίθεση | ΕUROKINISSI
Συντάκτης: efsyn.gr

Δικογραφία σε βάρος δύο μελών της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονική επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» του Πειραιά στις 25 Φεβρουαρίου σχηματίστηκε μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που είχε αναλάβει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πειραιά και αναμένονται σχετικές διώξεις.

Το δεύτερο μέλος της ναζιστικής οργάνωσης ταυτοποιήθηκε χάρη σε δαχτυλικό του αποτύπωμα που εντοπίστηκε στον χώρο της επίθεσης.

Ο πρώτος από τους υπόπτους είχε αναγνωριστεί από τα θύματα της επίθεσης. Πρόκειται για 26χρονο που είναι μέλος της Τοπικής Οργάνωσης της Χ.Α. στον Πειραιά.

Θυμίζουμε ότι το βράδυ της επίθεσης ο Αρχηγός της οργάνωσης, Ν. Μιχαλολιάκος, είχε διαψεύσει σε δήλωσή του οποιαδήποτε εμπλοκή χρυσαυγιτών στην επίθεση κάνοντας λόγο για «εκστρατεία λάσπης».

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις

«Οσο, η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν ολοκληρώνεται και οι χρυασυγίτες δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, όσο η ίδια η κυβέρνηση κατρακυλά στις πολιτικές του εθνικισμού στο μακεδονικό και τα ελληνοτουρκικά, τόσο θα αποθρασύνονται. Απαιτούμε να κλείσουν εδώ και τώρα τα γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί, να πάνε φυλακή πριν κλιμακώσουν σε δολοφονίες τις επιθέσεις τους» αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις το Σάββατο 31 Μάρτη στη Καλλιθέα στη Πλ.Κύπρου στις 11πμ και στο Γαλάτσι στη Βεΐκου και Γαλατσίου στις 1μμ.

http://www.efsyn.gr/arthro/taytopoiithike-deyteros-hrysaygitis-gia-tin-epithesi-sti-favela

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.