Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ο επαγγελματίας


Νίκος Φωτόπουλος

Από τα χρόνια της εφηβείας έχω έναν φίλο, γιο αείμνηστου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη βόρεια Ελλάδα, που έχει κατάστημα σε καλό εμπορικό δρόμο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι αυτό που λέμε... μικρομεσαίος. Δεν ήταν ποτέ γκρινιάρης και αγαπούσε τη δουλειά του, την έκανε με την ψυχή του και δεν θυμάμαι να διαμαρτυρόταν για την κατάσταση στην αγορά. Ζούσε αξιοπρεπώς και δεν γύρεψε ποτέ να κολυμπήσει στο χρήμα. Ψήφιζε πάντα Νέα Δημοκρατία και στις πολιτικές συζητήσεις ήταν ιδιαίτερα μαχητικός, αν και δεν είχε καμιά ιδιαίτερη σχέση με το κόμμα, ούτε γράφτηκε ποτέ, ούτε καν θέλησε να ασχοληθεί με τα συνδικαλιστικά του κλάδου του.

Εχει όμως περίπου έναν μήνα τώρα που έχει βγει στα «κάγκελα» στο facebook. Το τι σέρνει στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν λέγεται... Ενδεικτικά: «Να αλλάξει όνομα το Υπουργείο Ανάπτυξης σε Υπουργείο Κατάψυξης», «όταν ο Κυριάκος έλεγε για καινούργιες δουλειές εννοούσε ότι θα κλείσουμε τις δικές μας και θα ψάχνουμε για καινούργιες», «ο Κούλης δίχασε τους Ελληνες. Αυτοί που μπορούν να δουλεύουν και πληρώνονται, αυτοί που δε μπορούν να δουλεύουν και πληρώνονται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δε μπορούμε να δουλεύουμε και... πληρώνουμε»!

Εχει σηκώσει κι άλλα πολύ πιο «σκληρά» που κωλύομαι να σας τα αναφέρω. Αυτό έχει καταφέρει η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και ποιος είναι αυτός που μπορεί να αμφισβητήσει ή να αντιλέξει στην οργή του παλιού μου φίλου; Οταν έρθει η ώρα της κάλπης, αυτός και χιλιάδες άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα εκφραστούν. Οσα γκάλοπ και να βγάλουν, την τετραετία δεν τη βγάζουν.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.