Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Πάνω από 200 εκατομμύρια οι συνδρομητές του Netflix

 

To Netflix ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι συνδρομητές του παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια στο τέλος του 2020 και προέβλεψε ότι δεν θα χρειάζεται άλλο να δανείζεται δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτεί τις σειρές και ταινίες του.

Σύμφωνα με το Reuters, η μετοχή του Netflix σημείωσε άνοδο περίπου 13%, καθώς τα αποτελέσματα φάνηκαν να δικαιώνουν τη στρατηγική της εταιρείας στο πλαίσιο της οποίας χρεώθηκε βαρέως για να τα βάλει με τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ χρησιμοποιώντας έναν μεγάλο όγκο δικών του παραγωγών, σε πολλές γλώσσες.

Η μεγαλύτερη υπηρεσία streaming του κόσμου, σε επιστολή της στους μετόχους, γράφει πως «θεωρούμε ότι πλέον δεν χρειάζεται να συγκεντρώνουμε εξωτερική χρηματοδότηση για τις ημερήσιες επιχειρήσεις μας». Επίσης, ανέφερε ότι θα διερευνήσει το ενδεχόμενο επιστροφής ρευστού σε μετόχους μέσω buybacks μετοχών.

Από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο στο Netflix γράφτηκαν 8,5 εκατομμύρια νέοι συνδρομητές επί πληρωμή, καθώς έκανε πρεμιέρες σειρών όπως το «The Queen's Gabit» και το «Bridgerton», τη νέα σεζόν του «The Crown» και την ταινία «The Midnight Sky» του Τζορτζ Κλούνεϊ. Με τους νέους πελάτες, οι συνδρομητές του παγκοσμίως έφτασαν τα 203,7 εκατομμύρια. Η εταιρεία είχε περισσότερους νέους συνδρομητές το 2020 από ό,τι κάθε άλλη χρονιά, κάτι που αποδίδεται εν μέρει στην πανδημία, που είχε ως αποτέλεσμα να κλειστούν πολλοί άνθρωποι στα σπίτια τους. Όπως αναφέρθηκε, το μεγαλύτερο μέρος των νέων πελατών- το 83%- προέρχονταν από εκτός ΗΠΑ και Καναδά, με το 41% να είανι από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο το Netflix προβλέπει ότι θα έχει 6 εκατ. επιπλέον συνδρομητές παγκοσμίως.

Πάντως, η εταιρεία αντιμετωπίζει ανταγωνισμό που ενισχύεται συνέχεια: Η Walt Disney Co ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο πως έχει ήδη 86,8 εκατ. συνδρομητές στο Disney+, μέσα σε κάτι παραπάνω από ένα έτος. Επίσης, η Warner Bros ανακοίνωσε πως θα στείλει όλες τις ταινίες του 2021 απευθείας στο HBO Max, μαζί με τα σινεμά.

https://www.naftemporiki.gr/story/1683018/pano-apo-200-ekatommuria-oi-sundromites-tou-netflix

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.