Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Τοξική εκλογολογία


Δεν χρειαζόταν το πρωτοσέλιδο του "Πρώτου Θέματος" για να καταλάβουμε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου το βασικό θέμα συζήτησης είναι ένας εκλογικός αιφνιδιασμός που θα ευνοεί την κυβέρνηση και θα φέρει σε δύσκολη θέση την αντιπολίτευση. Σε καμία σοβαρή χώρα της ΕΕ και του κόσμου δεν παρατηρείται εκλογολογία- και μάλιστα συστηματική- εν μέσω πανδημίας, αναμονής του τρίτου κύματος και ενώ εκλογές έγιναν πριν από 1,5 χρόνο.

Τα σχετικά δημοσιεύματα είναι αλλεπάλληλα και συχνές είναι οι παρεμβάσεις φιλικών προς την κυβέρνηση αρθρογράφων που ταυτίζουν την επιθυμία τους με την πληροφορία και ενθαρρύνουν τον πρωθυπουργό να προχωρήσει μόλις η πανδημία το επιτρέψει.

Μάλιστα δεν διακινείται πλέον μόνο το σενάριο για εκλογές το φθινόπωρο του 2021 αλλά και νωρίτερα, ακόμη και τον ερχόμενο Μάιο!

Το σκεπτικό πίσω από αυτούς τους σχεδιασμούς δεν έχει καμία σχέση με το εθνικό συμφέρον. Η κομματική σκοπιμότητα υπερισχύει απολύτως της εθνικής αναγκαιότητας.

Το κίνητρο είναι η αποτύπωση της δημοσκοπικής υπεροχής της ΝΔ στην κάλπη, η αξιοποίηση των εσωκομματικών προβλημάτων της αντιπολίτευσης, η εκμετάλλευση της κοινωνικής συσπείρωσης γύρω από την κυβέρνηση που φέρνουν πάντα και παντού οι μεγάλες κρίσεις και, κυρίως, η ανανέωση του χρόνου στην εξουσία πριν γίνει ορατή η κοινωνική καταστροφή που φέρνει η οικονομική κρίση, με τον τρόπο που τη διαχειρίζεται το σύστημα Μητσοτάκη.

 

Ο πρωθυπουργός οργανώνει τη στρατηγική του με όρους πολιτικής ιδιοτέλειας και τυχοδιωκτισμού, αδιαφορώντας πλήρως για τις παρενέργειες ενός εκλογικού αιφνιδιασμού στο τραυματισμένο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Στόχος του είναι να δυσκολέψει τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει προλάβει καν να κάνει συνέδριο λόγω πανδημίας, να αλώσει το ΚΙΝΑΛ που βρίσκεται σε κρίση κορυφής λόγω της επικείμενης εκλογής ηγεσίας και να μη δοθεί χρόνος για τη δημιουργία άλλων κομμάτων που θα μπορούσαν να απορροφήσουν τη δυσαρέσκεια ή την απόγνωση ψηφοφόρων της ΝΔ.

Η εκλογολογία την οποία αποκηρύττει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παράγεται από την ίδια την κυβέρνηση. Αυτό είναι διαλυτικό για τη λειτουργία της, αφού τα μέλη της είναι απορροφημένα από την προσωπική τους μάχη στην εκλογική τους περιφέρεια, είναι αποτρεπτικό για οποιαδήποτε επενδυτική πρωτοβουλία, υπονομεύει κάθε προσπάθεια επιστροφής στην προ πανδημίας κανονικότητα, φέρνει κοινωνική ανασφάλεια και αβεβαιότητα.

Τίποτα από αυτά δεν επηρεάζει τον πρωθυπουργό που φαίνεται απορροφημένος από την αγωνία παραμονής του στο Μέγαρο Μαξίμου και από τη διατήρηση της πολιτικής ηγεμονίας του κόμματός του - με κάθε τρόπο, έστω και μέσα στα συντρίμμια.

https://tvxs.gr/news/i-apopsi-mas/toksiki-eklogologia

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.