Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Το άνοιγμα της εστίασης φέρνει ανατροπές στην απαγόρευση κυκλοφορίας

  

Αν και η εστίαση όπως τονίζουν βουλευτές, υπουργοί και λοιμωξιολόγοι θα ανοίξει τελευταία, εντούτοις, η συζήτηση σιγά - σιγά για το άνοιγμα καφέ και εστιατορίων. Το άνοιγμα, όποτε αυτό έρθει ενδέχεται να επηρεάσει και την απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία... θα τραβηχτεί προς τα μεσάνυχτα.

Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να τονίζει δεξιά και αριστερά ότι η εστίαση δεν είναι της παρούσης ωστόσο, πέρα από τα χιονοδρομικά που ομολογουμένως έχουν πληγεί οικονομικά, και οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις πιέζονται ασφυκτικά, μένοντας κλειστές για μήνες, στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην αναστολή.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στο Φεβρουάριο να ανοίξει και η εστίαση με αυστηρότερους κανόνες από ότι την τελευταία φορά, μόνο με καθήμενους και μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Το άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων ωστόσο ενδέχεται να επηρεάσει και την απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία μέχρι σήμερα είναι 9 μ.μ. με 5 π.μ.

Ένα σενάριο είναι, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, η απαγόρευση κυκλοφορίας να πάει ξανά στις 12 μ.μ. έτσι ώστε και οι πολίτες να έχουν περισσότερο χρόνο για να περάσουν σε ένα εστιατόριο και τα εστιατόρια και γενικά η εστίαση να προσπαθήσουν να ρεφάρουν κατά κάποιο τρόπο τη χασούρα των τελευταίων μηνών.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.