Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Οι επιτροπές θα δώσουν λόγο σε κανένα;

Οι επιτροπές των ειδικών και ο ρόλος τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

(Οι επιτροπές των ειδικών:άρθρο) Με τις περίφημες επιτροπές των ειδικών ασχοληθήκαμε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μάλιστα από πολύ νωρίς. Μας απασχόλησαν από τη στιγμή που καταλάβαμε με την επιστημονική μας γνώση και εμπειρία αλλά και με όσα διαβάσαμε ότι δεν είναι επιστημονικές αλλά κρατικές.

Ότι αποτελούσαν ουσιαστικά τη δικαιολογία για την επιβολή ή την μη επιβολή των μέτρων που η κυβέρνηση επιθυμούσε και είχε προαποφασίσει να επιβάλει. Για το λόγο αυτό είναι προσεκτικά επιλεγμένα όλα τα μέλη της. Πρόσωπα που η ανέλιξή τους στηρίχθηκε για όσους παροικούν την Ιερουσαλήμ στα ποικίλα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Ακαδημαϊκά, πολιτικά, οικονομικά, οικογενειακά.

Οι επιτροπές των ειδικών και η μηδενική αναγνωρισιμότητα των μελών τους σε διεθνές επίπεδο.

Όλα τα μέλη της επιτροπής των ειδικών έχουν μηδενική αναγνωρισιμότητα σε διεθνές επίπεδο, είναι κρατικοδίαιτα πρόσωπα της εγχωρίου αγοράς και κατά βάση προσκείμενα κομματικά στην κυβερνώσα παράταξη. Στις επιτροπές συμμετείχαν και  οι συνδικαλιστές της κυβέρνησης, παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο που γνωμοδοτούσαν και υπηρεσιακοί κυβερνητικοί παράγοντες. Κάποιοι που κατά λάθος βρέθηκαν σε αυτές, πολύ γρήγορα εξωθήθηκαν σε παραίτηση όπως ο καθηγητής της Ανοσολογίας, η ένας καθηγητής της Εντατικής Θεραπείας. Αποχώρησαν καταγγέλλοντας αλλά την καταγγελία τους δε την άκουσε κανείς από τα στρατευμένα Μέσα Ενημέρωσης. Για του λόγου το αληθές αναρωτηθείτε αν θυμάστε το γεγονός.

Άλλοι πάλι διεθνούς κύρους δε χρησιμοποιήθηκαν στις επιτροπές γιατί ως μη ελεγχόμενοι θα κατέστρεφαν τη συνταγή. Κορυφαίος ανάμεσά τους ο καθηγητής Ιωαννίδης που είναι από τους πλέον αναγνωρίσιμους επιστήμονες διεθνώς και που δεν παρουσιάστηκε η γνώμη του από κανένα συστημικό Μέσο αντίθετα έγινε αντικείμενο πόλεμου λάσπης από τους «χειρουργούς» των ΜΜΕ.

Οι εξαγγελίες των Υπουργών προηγούνταν και προανάγγελλαν επί της ουσίας τις αποφάσεις της επιτροπής.

Αν κάποιος μετά από όλα αυτά συνεχίζει να αμφισβητεί την σε διατεταγμένη λειτουργία των επιτροπών ας ανατρέξει στη μνήμη του ή στην ειδησεογραφία της εποχής και ας διαπιστώσει ότι συνήθως οι εξαγγελίες των Υπουργών προηγούνταν και προανάγγελλαν επί της ουσίας τις αποφάσεις της επιτροπής. Και για να μην ψάχνετε μακριά μια που φαίνεται ότι ως λαός θέλουμε να ξεχνάμε γρήγορα, ας δούμε το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Ο Υπουργός Υγείας αρχικά λέει έμμεσα αρχικά  ότι δε θα δεχτεί την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για επιστροφή τους. Στη συνέχεια προαναγγέλλει ότι θα επιστρέψουν με συνεχή εξαντλητικά (για την υπομονή αλλά και την τσέπη τους) τεστ. Αλλά περιμένει λέει την απόφαση της επιτροπής των ειδικών. Και ω του θαύματος η επιτροπή συνεδριάζει και ταυτίζεται απόλυτα με την άποψη του Υπουργού.

Οι επιτροπές των ειδικών ντροπιάζουν την έννοια της επιστήμης.

Δε μου αρέσει να είμαι οξύς στο δημόσιο λόγο μου αλλά οφείλω να πω ότι η επιτροπές αυτές ντροπιάζουν την έννοια της επιστήμης. Που στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα και που σε κάθε στιγμή είναι έτοιμη να αμφισβητήσει τον εαυτό της. Άλλωστε  τέτοιες ανατροπές συμβαίνουν καθημερινά στον Ακαδημαϊκό χώρο. Οι επιτροπές αυτές θα έπρεπε να λογοδοτήσουν όχι στη δικαιοσύνη που έτσι και αλλιώς παλεύει και αυτή για την απεμπλοκή της από τις κάθε είδους εξαρτήσεις.

Οι επιτροπές των ειδικών θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην Επιστήμη.

Θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην καθαρή και τίμια Επιστήμη. Έκαναν πολύ ζημιά και πιστεύω ότι ήδη πολλοί είναι αυτοί που σε βάρος της υγείας τους αμφισβητούν τις επιστημονικές απόψεις σε άλλους τομείς. Οι άνθρωποι αυτοί εξυπηρετώντας τα μικροσυμφέροντά τους έκαναν την ίδια ζημιά που κάνουν οι εκπρόσωποι της θεσμικής Εκκλησίας στην πίστη των ανθρώπων στο Θεό. Κατέλαβαν πολιτικές θέσεις, ακαδημαϊκά οφίκια, χρήματα πάνω και κάτω από το τραπέζι και τραυμάτισαν θανάσιμα αυτό που υποτίθεται ότι υπηρετούσαν.

  Δέχθηκαν ασμένως τις καραντίνες σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής αλλά δεν έθιξαν κραυγαλέες εξαιρέσεις όπως τα σχολεία και τα Μέσα Μεταφοράς. Κατέστρεψαν ζωές συναδέλφων τους που καταδικάστηκαν σε φτώχεια και κατακραυγή αλλά δε μίλησαν καθόλου  για τη μετάδοση του ιού από εμβολιασμένους και δεν έβγαλαν λέξη για τον εφιάλτη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων που  θέρισαν χιλιάδες ζωές. Επέτρεψαν την υποστήριξη της απάτης του τείχους ανοσίας τη στιγμή που το ξέραμε όλοι ότι δεν είναι εφικτή για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Υποστήριξαν για λόγους σκοπιμότητας την πλήρη ασφάλεια ενός εμβολίου που δεν είχε δοκιμαστεί όπως επιτάσσουν οι κανόνες της επιστήμης.

Έβλαψαν την υγεία των ανθρώπων και κλόνισαν της εμπιστοσύνη τους στα εμβόλια.

Για όλους αυτούς τους λόγους έβλαψαν την υγεία των ανθρώπων και κλόνισαν της εμπιστοσύνη τους στα εμβόλια. Και το βλέπουμε σήμερα με την απροθυμία των ανθρώπων να εμβολιστούν για τη γρίπη με ένα εμβόλιο που χρησιμοποιείται χρόνια. Ή το ακόμη χειρότερο να ρωτούν γονείς αν θα πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους με τα κλασικά εμβόλια των παιδικών -και όχι μόνο- ασθενειών. Αυτό που θα μείνει δυστυχώς στο τέλος της ημέρας θα είναι μια τεράστια αμφισβήτηση για την ίδια την Επιστήμη που θα κοστίσει ζωές στο μέλλον.

Το παιχνίδι των επιτροπών παίχθηκε. Η κυβέρνηση  μπορεί να υποστηρίζει ότι ακολούθησε στην αποτυχία τις εισηγήσεις των «ειδικών» τους οποίους όμως αδειάζει επιτρέποντας στον κάθε ένα πολίτη να παίρνει χωρίς συμβουλή ειδικού από το φαρμακείο το εμβόλιο της γρίπης. Όταν δεν τους χρειάζεται τους παρακάμπτει.  Αλλά γι’ αυτό το τεράστιο σκάνδαλο θα μιλήσουμε σύντομα.

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος - Καρδιολόγος 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.