Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Όταν και οι ρυθμιστικές αρχές αρχίζουν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Διδύναμο εμβόλιο κορωνοϊού και πιθανότητα εγκεφαλικών επεισοδίων

Όταν και οι ρυθμιστικές αρχές αρχίζουν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το εμβόλιο του κορωνοϊού (το mRNA διότι ουσιαστικά αυτό μόνο κινείται) τότε τα πράγματα δεν είναι καλά.

Το CDC (January 2023) εξέφρασε επιφυλάξεις και ανησυχίες για το διδύναμο επικαιροποιημένο εμβόλιο. Διαπίστωσε ενδείξεις-σήματα ασφαλείας ότι η χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου ως αναμνηστική δόση, μπορεί να αυξήσει κατά πολύ τον κίνδυνο για ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια.

Βέβαια δεν συνιστά διακοπή της δόσης αλλά συνιστά περαιτέρω μελέτες. Αν όμως κανείς μαζέψει τον όγκο των αμφισβητήσεων θα δει ότι δεν χρειάζονται μελέτες. Χρειάζεται να αντιληφθούν ότι έχουν μαζευτεί πολλά και χρειάζεται να λάβουν τη γενναία απόφαση να διακόψουν συνολικά το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ποτέ στην ιστορία των εμβολίων δεν διατηρήθηκε ένα εμβόλιο με τόσους θανάτους (έστω και χρονικά συσχετιζόμενους), με τόσες ανεπιθύμητες ενέργειες, με τόσες και από τόσους αμφισβητήσεις. Ήδη όλα αυτά τα έχει καταλάβει ο κόσμος, ιατρικός και μη, αλλά τι μπορεί να κάνει; Ο γέγονε γέγονε. Δεν αλλάζει. Και περιέργως ο φόβος που τους είχε καταλάβει στην αρχή για τη νόσο αντεστράφη και έγινε φόβος για τυχόν μελλοντικές συνέπειες του εμβολίου. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό επηρεάζει και τη στάση απέναντι στα άλλα κλασικά εμβόλια. Κάτι που πρέπει να περιορισθεί το ταχύτερον.

Ιωάννης Καβαλιώτης - Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος, τέως Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Λοιμωδών Θεσσαλονίκης

πηγή

photo/pixabay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.