Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Τι να κάνω η μάνα;


Αν θέλεις να προστατέψεις την ταυτότητα αλλά και την αξιοπρέπεια του παιδιού σου, η λύση είναι μια και μόνη: Μην ανεβάζεις φωτογραφίες του στο διαδίκτυο. Αν επιλέξεις να το κάνεις- διότι δημοκρατία έχουμε, τουλάχιστον κάνε τις απαραίτητες ρυθμίσεις ασφαλείας στο αγαπημένο σου μέσο κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook).
Φρόντισε έτσι ώστε το προφίλ σου να είναι κλειδωμένο και να μην μπορεί να τις δει – εύκολα- ο κάθε άγνωστος παρά μόνο οι «φίλοι» σου. Και, παράλληλα, φρόντισε να μην κάνεις «φίλους» άγνωστους.

Ως άγνωστοι ορίζονται (και) οι εξής:
  •  Ο συμπαθής κύριος που γνώρισες στο σούπερ μάρκετ
  • Το ζευγάρι που έπαιζαν τα παιδιά σας μαζί στην πισίνα του ξενοδοχείου τον Αύγουστο 
  • Η κυρία που έχετε κοινή φίλη τη Λένα Μαντά
  • Tο προφίλ που σου στέλνει δώρα στο Dragon City, ζωές στο Candy Crush Saga ή κολοκυθάκια στο Farmville η οποία είναι γνωστή πρακτική των παιδόφιλων να πλησιάζουν τις μητέρες μέσω των παιχνιδιών με το δέλεαρ της ανταλλαγής δώρων, ζωών κλπ.
Πριν το παιδί σου αποκτήσει δική του διαδικτυακή οντότητα, εκπαίδευσέ το από τα πρώτα κιόλας βήματα στο πως να προστατεύει την ταυτότητα και την ιδιωτικότητά του. Δίδαξέ το τι είναι ΟΚ να ανεβάζει και τι όχι. Φρόντισε να υποστηρίζεις τα λόγια με τις πράξεις σου, γιατί αν άλλα λες και άλλα κάνεις στο δικό σου προφίλ , το παιδί θα ακολουθήσει στα χνάρια σου.

Ακόμα και αν το παιδί σε ξεπερνά σε γνώσεις, μη τρελλαίνεσαι. Τα παιδιά μας δεν είναι αυτοκτονικά! Δεν θέλουν να θέσουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο ντε και καλά. Δείξε τους πραγματικά παραδείγματα και εξήγησέ τους πως ενεργούν οι κακόβουλοι. Ένα ενημερωμένο παιδί είναι ένα ασφαλές παιδί.

Σε επόμενο άρθρο μας θα αναφερθούμε για το Kik App . Το Kik είναι μια εφαρμογή για δωρεάν messaging που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα παιδιά διότι επιτρέπει την ανωνυμία των χρηστών. Χαρακτηρίζεται, δε, από τους ειδικούς παγκοσμίως ως «η παιδική χαρά των παιδόφιλων».

http://www.safer-internet.gr/apo-tous-idious-tous-gonis-proerchete-to-miso-iliko-se-selides-pedofilias/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.