Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Γερμανός εισαγγελέας: "Η Μαντλίν είναι μάλλον νεκρή" - Αυτός είναι ο νούμερο ένα ύποπτος


Την άποψη ότι η Μαντλίν Μακάν, που εξαφανίστηκε το 2007 από θέρετρο στην Πορτογαλία σε ηλικία τριών ετών, είναι μάλλον νεκρή, εξέφρασε το μεσημέρι της Πέμπτης Γερμανός εισαγγελέας.
Υπενθυμίζεται ότι η εξαφάνιση της Μαντλίν έχει βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο, καθώς χθες, Τετάρτη, η βρετανική και γερμανική Αστυνομία έκαναν έκκληση για πληροφορίες σχετικά με Γερμανό παιδόφιλο που θεωρείται πλέον βασικός ύποπτος στην υπόθεση. Ο ίδιος βρίσκεται πλέον σε φυλακή και ήταν 30 ετών όταν εξαφανίστηκε η μικρή Βρετανίδα.

«Το γραφείο του δημόσιου εισαγγελέα στο Μπράουνσβαϊγκ ερευνά έναν 43χρονο Γερμανό υπήκοο ως ύποπτο για φόνο. Από αυτό μπορείτε να δείτε ότι συμπεραίνουμε πως το κορίτσι είναι νεκρό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας του Μπράουνσβαϊγκ Χανς Κρίστιαν Βόλτερς.

Το προφίλ του 43χρονου Γερμανού παιδόφιλου

Παράλληλα, στη δημοσιότητα δόθηκε η πρώτη φωτογραφία του βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν πριν από 13 χρόνια, η οποία δόθηκε στην αστυνομία από έναν φίλο του στον οποίο ομολόγησε ότι ήξερε τα πάντα σχετικά με το κοριτσάκι ενώ τα έπιναν σε ένα μπαρ, στη 10η επέτειο της εξαφάνισης του παιδιού, σύμφωνα με τη MailOnline.

Ο 43χρονος ονομάζεται Christian Brueckner, Γερμανός παιδόφιλος και διακινητής ναρκωτικών που φυλακίστηκε πέρυσι για τον βιασμό μίας 72χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας το 2005, στην Πραΐα ντα Λουζ, 18 μήνες πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν. Ο 43χρονος φέρεται να παραδέχτηκε σε φίλο του την αρπαγή της Μαντλίν ενώ βρίσκονταν σε μπαρ στη δέκατη επέτειο της εξαφάνισής της όταν το πρόσωπό της εμφανίστηκε στην οθόνη της τηλεόρασης στη γερμανική παμπ. Τότε έδειξε στον φίλο του το βίντεο από τον ίδιο να βιάζει μια γυναίκα, με αποτέλεσμα ο φίλος του να δώσει την πληροφορία στην αστυνομία. Ο βασικός ύποπτος έχει μακρά ιστορία σε σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον γυναικών και παιδιών και ζούσε επί 12 χρόνια στην Πορτογαλία και το Αλγκάρβε πριν από την εξαφάνιση της Μάντι.





Η αστυνομία έχει κάνει έκκληση για να μιλήσει με όποιον έχει σχετικές πληροφορίες για τον 43χρονο ή για τις κινήσεις δύο οχημάτων που συνδέονται με αυτό το πρόσωπο την ίδια περίπου περίοδο με την εξαφάνιση του κοριτσιού.

Και τα δύο οχήματα, ένα τροχόσπιτο μάρκας Volkswagen και μία Jaguar, βρίσκονται σήμερα στην κατοχή της γερμανικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η αστυνομία χειρίζεται την υπόθεση ως ανθρωποκτονία, έχει αποσαφηνίσει την μέθοδο που χρησιμοποίησε ο ύποπτος για να σκοτώσει την Μάντλιν, ενώ δεν θεωρεί ότι ο φόνος ήταν προμελετημένος και ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος εμπλεκόταν σε αδικήματα όπως διαρρήξεις και ληστείες.

Τι δηλώνουν οι γονείς της Μάντλιν

Από τη μεριά τους, οι γονείς της Μάντλιν, οι οποίοι αναζητούν τα ίχνη της κόρης τους, δήλωσαν σήμερα ότι η ανακοίνωση για την ύπαρξη ενός νέου υπόπτου είναι πιθανόν μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση.

«Η Κέιτ και ο Γκέρι αισθάνονται ότι πιθανόν να είναι πολύ σημαντικό», είπε στο BBC radio ο Κλάρενς Μίτσελ, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια. «Δεν έχουν εγκαταλείψει ποτέ την ελπίδα ότι μπορεί να βρίσκεται ακόμη στη ζωή, αλλά είναι ρεαλιστές», πρόσθεσε.

«Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, θέλουν να γνωρίζουν τι συνέβη στην κόρη τους για να έχουν ειρήνη και να παραπεμφθεί όποιος είναι υπεύθυνος (για την εξαφάνιση) στη δικαιοσύνη», είπε ο Μίτσελ.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.